Проф. Радостина Александрова с коментар за комбинацията между грип и Омикрон

  • 14 януари 2022 08:11

  • 702
  • 1
Проф. Радостина Александрова с коментар за комбинацията между грип и Омикрон
© Кадър - Нова нюз
Слушай новината

Хората, които имат поставена COVID ваксина не са защитени срещу грип и обратното. Това са два различни вируса". Това заяви за "Твоят ден" вирусологът проф. Радостина Александрова.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 568

По думите й ваксините за двете инфекции могат да бъдат поставени в един и същи ден. "Има данни, че грипния вирус в началото на пандемията е допринесъл за разпространението на COVID-19. Ако се стигне до двойна инфекция обаче, няма да се получи голяма драма", обясни тя. И допълни, че един и същи вирус може да има различни симптоми, а съвременно различни вируси да имат една и съща симптоматика. 

Проф. Радка Аргирова: Трябва да отпадне сертификатът за антитела

Относно новия COVID план проф. Александрова сподели, че е много добре, че е създаден. "Ако се потвърди, че Омикрон води до по-леко протичане, ще има сериозен натиск върху личните лекари. Идеята на плана е гъвкавост и предвидливост", посочи медикът. 

Според нея няма как да знаем как вероятна комбинация между грип и коронавирус ще повлияе на организма, но това са инфекции с доста сходна симптоматика.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 568
Калина Христова
702 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.14 | 12:49

1
"По думите й ваксините за двете инфекции могат да бъдат поставени в един и същи ден." хахах боцкай там, нЕма страшно! ех, тия лични лекари много ги пазите бе, не стига, че нищо вършат!

Добави коментар

Водещи новини