Нови противоепидемични мерки на територията на област Кюстендил

  • 12 януари 2022 11:28

  • 357
  • 0
Нови противоепидемични мерки на територията на област Кюстендил
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Нови противоепидемични мерки са въведени на територията на област Кюстендил, със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Златко Величков. Това съобщава на сайта си РЗИ. Временните мерки са в сила до 26 януари.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

В заповедта е записано, че от днес се преустановяват провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения на територията на областта. Забраняват се и свижданията в лечебните заведения. Заповедта предвижда и засилване на контрола на територията на областта по отношение на спазването на противоепидемичните мерки.

20 области в страната са в тъмночервена зона по COVID-19

По данни на Областния оперативен щаб през вчерашния ден в област Кюстендил са извършени 539 имунизации /предимно бустерни дози/. Хората със завършен ваксинационен цикъл на територията на областта са 33 563, а направените бустерни дози - 8761.

Четиринадесет дневната заболеваемост в Кюстендилска област вече е 806,9 на 100 хил. души население. От деветте общини в областта единствено община Бобов дол е още в червената зона, докато всички останали влязоха в тъмно червената COVID - зона.

За изминалото денонощие новите положителни проби в Кюстендилска област са общо 93. В трите болници в областта след усложнения се лекуват 104 души. Двама души са починали през изминалото денонощие - жена на 66 г. от община Рила и мъж на 62 г. от община Невестино. И двамата са имали придружаващи заболявания, допълниха от щаба.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини