Проучване: 85% от хората в Индонезия имат антитела

  • 06 януари 2022 13:52

  • 500
  • 2
Проучване: 85% от хората в Индонезия имат антитела
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Над 85% от населението на Индонезия има антитела срещу коронавирус, показва поръчано от правителството проучване. Епидемиолозите обаче предупреждават, че не е ясно дали този имунитет може да помогне за ограничаване на нова вълна от заразата, информира Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32002

Проучването, проведено между октомври и декември от изследователи от Индонезийския университет сред 22 000 души, установило, че хората в страната са развили антитела в резултат на комбинация от преболедуване и ваксинация.

Панду Рионо, епидемиолог, участвал в изследването, заяви, че нивото на имунитет може да обясни защо от средата на 2021 г. насам не е имало значителен скок на инфекциите с Covid-19. Втората вълна в Индонезия - предизвикана от варианта Делта - достигна своя пик през юли и август, а през последните месеци новозаразените спаднаха от над 50 000 на ден до едва няколкостотин.

COVID оставя у преболедувалите антитела, които атакуват собствените органи и тъкани

Антителата могат да осигурят известна защита срещу новите варианти, включително силно заразния Омикрон, каза специалистът, но добави, че ще са необходими месеци, за да се получат по-надеждни данни. Новият вариант на болестта е отчетен при над 250 души в Индонезия.

Около 42% от 270-милионното население на страната е напълно ваксинирано.

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
500 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.06 | 16:50

2
Вече е ясно: 1/3 от ваксинираните ще измрат от ваксините през следващите 10 години. Още 1/3 ще останат живи, но с разбито завинаги здраве - на практика ще бъдат роби на фармацевтичните компании. И само 1/3 от ваксинираните ще преживеят сравнително нормално следващото десетилетие. Забележете: това е много консервативно предвиждане на американски изследователски центрове по вирусология и генетика. Картината може да се окаже много по-зловеща и бързо развиваща се. Накратко: от 3.5-4 милиарда ваксинирани до момента е сигурно, че 1-1.5 милиарда са вече 100% пътници към ада. Всеки да си прави сметката. Колкото повече се съгласяваме със сатанистите, толкова по-бързо ще умрем.

2022.01.06 | 14:55

1
Европейската консултативна група към Световната здравна организация по в@ксинации, с президент професор Кристиан Перон (Christian Perronne), заяви вчера, че всички ваксинирани хора трябва да бъдат поставени под карантина през зимните месеци, в противен случай рискуват сериозно заболяване“

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини