Проф. Сербезова с коментар дали ще е министър на здравеопазването

  • 08 декември 2021 08:27

  • 3570
  • 3
Проф. Сербезова с коментар дали ще е министър на здравеопазването
© Кадър БНТ

Трябва анализ за детската болница и след това да се вземе адекватно решение. В последните години механично се вземаха решения и това не е удачно. Нека се направи баланс между заинтересованите страни. Това заяви проф. Асена Сербезова относно проекта за построяване на детска болница в двора на болница „Лозенец“ в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Според нея ситуацията с COVID-19 само е извела на преден план проблемите в здравеопазването.

Тя коментира възможността да заеме поста министър на здравеопазването: „Стигнали сме до един момент, в който всеки трябва да помогне. Трябва да загърбим страх и да не се притесняваме, че един или друг пост може да се отрази позитивно или негативно на кариерата“.

По думите ѝ има различни етапи в живота на човек – в някои се учи, а в други се дава на обществото и тогава се излиза от зоната на комфорта.

Доц. Радосвет Горнев: Детската болница трябва да е част от болница „Лозенец“

Нейното мнение, че трябва да се направи анализ за това дали болниците да бъдат или не търговски дружества. Една от задачите, която тя си поставя е реформа в спешната помощ, при която да няма забавяне на линейките.

Според нея COVID кризата е трябвало да бъде по-добре комуникирана с обществото. Трябвало е да се коментира по-просто проблемът с ваксините и да бъде ясно, че те са изпитани на всички нива: „Има доверие в системата и затова хората са скептични към ваксините“.

Тя коментира и новият вариант на COVID-19: „Ще има кръстосан имунитет. Ваксинираните ще бъдат предпазени в някаква степен от този вариант“.

Теодора Александрова
3570 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.08 | 12:14

3
„Има доверие в системата и затова хората са скептични към ваксините“. "Ваксинираните ще бъдат предпазени в някаква степен от този вариант" Уникални мисирки!
Умник Гюро

2021.12.08 | 11:31

2
Ваксините убиват. Доказано е от всички световно-известни учени - микробиолози, химици, вирусолози, включително и Нобелови лауреати. А СЗО е частна организация на престъпника Бил Гейтс. Сегашният директор на СЗО е етиопски терорист от района Тигре, Етиопия.
Абе

2021.12.08 | 10:26

1
Който и да сложат, все ще е по-добре от Кацата с лайна!

Добави коментар

Водещи новини