Проф. Кантарджиев: Над 300 проби са взети след смъртта на дете от менингит

  • 04 декември 2021 10:00

  • 1688
  • 2
Проф. Кантарджиев: Над 300 проби са взети след смъртта на дете от менингит
© Кадър - БНТ

Над 300 проби са взети след смъртта на дете от менингит в 37-ма детска градина в столицата. Това заяви в ефира на БНТ епидемиологът проф. Тодор КантарджиевТодор КантарджиевПроф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като.

По думите му тесният контакт половината са с установени менингококи, но под 10% са положителните проби в по-широкия кръг контакти, каза Кантарджиев.

Направена е профилактика с антибиотици на хората, а детската градина е дезинфектирана.

По думите му много рядко се стига до фатални инциденти като този с детето от 37-ма детска градина. Последните години огнища на менингококи е имало в Старозагорско и Пловдивско. Прави се дезинфекция, 2 дни профилактика с антибиотици и отново на училище, коментира проф. Кантарджиев.

Няма място за паника! Няма други огнища на менингит

Проф. Кантарджиев коментира и варианта Омикрон. В Южна Африка той измества Делта много бързо. По-лесно се разпространява този вариант, но не е сигурно все още как протича.

Калина Христова
1688 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.04 | 19:44

2
Целта на глобалистите-сатанисти не е унищожаване на някакъв грипен вирус. Напротив, тяхната цел е унищожаването на човечеството чрез инжектиране на отровите-ваксини. Гените на хората се израждат, жизнените органи престават да работят и белите кръвни тела са унищожени от шипния протеин, самовъзпроизвеждащ се от ваксините. Единственият изход за българския народ е да възстане, да избеси националните предатели-сатанисти по стълбовете и да запази нациналния суверинитет на България... Тогава корона-вирусите ще изчезнат изведнъж.

2021.12.04 | 10:19

1
Този остарял капацитет защо не си гледа пенсията,,далеч е от това какво се случва по плана на сатанистите

Добави коментар

Водещи новини