Египет въвежда електронен ваксинационен паспорт

  • 04 ноември 2021 06:42

  • 586
  • 1
Египет въвежда електронен ваксинационен паспорт
© gettyimages

Египет въвежда мобилно приложение "Египетски здравен паспорт", съобщи Държавната информационна служба. Апликацията е електронен заместител на ваксинационните сертификати за COVID-19 с кюар код, но хората могат да използват хартиените сертификати, ако се затрудняват да я свалят.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30131

Приложението удостоверява ваксинационния статус чрез три цвята - червен за неваксинираните, зелен за ваксинираните и жълт за тези с незавършен цикъл на имунизация.

Електронният здравен паспорт може да се използва на всяко летище по света, уточнява в. "Ал Ахрам", позовавайки се на Министерството на здравеопазването на Египет. Мобилният софтуер е достъпен както за операционната система "Андроид", така и за тази, използвана от айфоните. Свалянето му е безплатно, но за създаване на профил се заплащат 100 египетски лири (около 10.70 лева), а за добавяне на здравен сертификат за пътуване в чужбина - 150 лири (около 16 лева).

Северноафриканската държава въведе задължителна ваксинация за държавната администрация и за всички преподаватели, служители, студенти и ученици над 18 години в училищата и университетите. От 15 ноември неваксинираните държавни служители няма да имат достъп до работните си места, освен ако не представят отрицателен писиар тест на всеки 15 дни. От 1 декември неваксинираните няма да имат право на достъп в правителствените институции.

Египет получи първата си доставка от ваксината на "Модерна"

Около 25 милиона души са имунизирани до момента, като тази седмица в кампанията бяха включени и младежите между 15 и 18 години.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30131

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
586 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.04 | 09:04

1
Зелен сертификат за всеки не хванал ковид за две години. Ако тези хора участваха в клиничен експеримент, щяха да са успешен случай.

Добави коментар

Водещи новини