Засякоха Делта плюс варианта в Кипър

  • 27 октомври 2021 12:00

  • 586
  • 1
Засякоха Делта плюс варианта в Кипър
© Pixabay

Делта плюс вариантът на коронавируса е бил засечен за първи път в Кипър в две от пробите за COVID-19, изследвани в кипърски лаборатории. Това съобщи „Сайпръс мейл”, позовавайки се на изявление на министерството на здравеопазването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28776

Този вариант на коронавируса все още е на ранен етап на изследване, но наблюденията на международните експерти показват, че е около 10% по-заразен от оригиналния Делта вариант, отбелязва сайтът. Оригиналният Делта вариант е бил установен при всичките 279 проби, взети през септември и октомври сред хора, позитивни на COVID-19. Измежду тях са и двете проби с подварианта Делта плюс.

Доц. Гломб: Кривата на заболеваемостта хвърчи нагоре като ракета

„Макар че характеристиките на мутацията Делта плюс показват, че тя повишава разпространението на вируса, засичането ѝ в Кипър на този етап не предизвиква сериозно влошаване на епидемиологичните и болнични индикатори”, посочиха от министерството.

Според изявлението целта е ранното идентифициране на новите варианти и предприемането на стъпки за ограничаване на разпространението им в обществото, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28776

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
586 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.27 | 12:50

1
Само трета доза ще ги спаси.

Добави коментар

Водещи новини