Лекари обясниха как да разпознаем COVID кашлицата

  • 25 октомври 2021 17:02

  • 12394
  • 3
Лекари обясниха как да разпознаем COVID кашлицата
© Pixabay

Британски експерти разказват как да разпознаете кашлицата, предизвикана от коронавирусна инфекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Около 68% от пациентите с COVID-19 се оплакват от суха кашлица. Това е вторият най-често срещан признак на инфекцията, припомнят медиците, цитирани от Дарик. Но, този симптом може да е предизвикан и от други заболявания, като алергии, гастроезофагеална рефлуксна болест или тютюнопушене.

Симптомите на COVID-19 могат да се появят в рамките на 14 дни след контакт с болен

Според лекарите пациентите с коронавирус често имат дълбока кашлица „идваща от белите дробове“, в повечето случаи без храчки.

Лекарите препоръчват в такива случаи да не се занимавате със самодиагностика, а да се консултирате с лекар.

При по-продължителна кашлица, треска, загуба на мирис и вкус, трябва да се подложите на PCR тест за откриване на коронавирус.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
12394 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дени

2021.10.25 | 20:36

3
Твърдият алкохол дали е превенция от ковид частиците? И да се пазим,и да не се пазим,все тая,трябва да се вземат някакви предварителни мерки!! Най ме е яд че покрай Световната истерия с ковида(не съм казал че го няма),има хора които са болни от други болести,и в други случаи подлежащи на медицинска помощ,но тел.112 им отказват!!ЗАЩО???--≥?!?..?!? ЗАЩО???

2021.10.25 | 18:01

1
Няколко въпроса? - Пи Си Ар тестът адекватен ли е за откриване на К-19 вируса, причиняващ К-19? - Каква е ефективността (като цяло) на в@ксините/генните терапии в период 3, 5, 7 или 10 г. и какви са потенциалните нежелани ефекти от тях? - Маските спират ли предаването на вирyса? - Затварянията (локдауните) имат ли някакъв позитивен ефект в-ху ситуацията? - Спазването на дистанция от 1,5 - 2 м. ефективно ли е за каквото и да било? - Първоначалните видеа от Китай, с които се всяваха смут и страх, достоверни ли са или са плод на актьорска игра? Отговорете си поне на първия въпрос и помислете дали цялата тази ситуация/реакция не е с цел, различна от това да се спасят животи...

2021.10.25 | 19:00

2
Браво. Ням нормално мислещ човек който да повярва че вируса е от изяден прилеп на другият край на света а не е биологично оръжие!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини