Срещу коронавируса: Нов пункт за имунизация в Русе

  • 11 октомври 2021 13:16

  • 184
  • 1
Срещу коронавируса: Нов пункт за имунизация в Русе
© Getty Images/Guliver (архив)

Изнесеният имунизационен пункт, обслужван от лекари на Регионалната здравна инспекция в Русе, в магазин „Практикер“ вече заработи, съобщиха от Областната адмнистрация. 

Още в първите минути имаше желаещи да се имунизират, като една не малка част от тях споделиха, че го правят с цел предимно лична защита. Първият ваксиниран се оказа управителят на магазина Петър Димов, който поиска да даде личен пример на служителите си и обществото. Веднага след него дойдоха и случайно разбрали граждани, живеещи в района. Сред тях бяха съпруг и съпруга съответно на 85 и 80 години.

„Искаме да се опазим от болестта и затова сме тук да си поставим първа доза от ваксината на „Пфайзер“, коментира 80-годишната Стефана Йорданова. Не липсваха желаещи да се ваксинират и поради предстоящо пътуване зад граница. Сред чакащите да се имунизират бе и 20-годишният Алекс Стойчев, който е футболист в „Локомотив – Русе“.

На място в пункта има всички необходими условия, като хладилник, кушетка и компютър. Всеки, който ще се ваксинира там, ще получи документ, с който може да вземе ваучер на стойност от 20 лева. Всъщност ваучер по двайсет лева ще се дава за всяка поставена доза. Той ще може да се използва в срок от една година от датата на ваксинация за закупване на стоки на същата или по-голяма стойност, след доплащане.

Още 40 жертви на COVID в страната. 95% от починалите - неваксинирани

На този етап се очаква пунктът да работи в следващите четири седмици или по-точно до 5 ноември. Ако интересът е голям, то Петър Димов уверява, че ще се намери начин пунктът да работи още време. За сега е предвидено да се поставят ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“.

Припомняме, че в петък с условията за работа и ваксинация в кабинета се запозна и заместник областният управител на Русе Синан Хебибов.

Радина Лазарова
184 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимен

2021.10.11 | 15:21

1
Изнесете един пункт и в градската тоалетна, много е подходящо мястото.

Добави коментар

Водещи новини