Вариантът Делта на COVID-19 изглежда не разболява по-тежко децата

  • 10 октомври 2021 17:53

  • 1249
  • 1
Вариантът Делта на COVID-19 изглежда не разболява по-тежко децата
© Getty Images/Guliver

Вариантът Делта изглежда не разболява по-тежко децата в сравнение с по-ранни форми на новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28905

Британски учени публикуваха преди няколко месеца подобен извод за варианта Алфа спрямо оригиналния вирус Sars- CoV- 2. Новите данни показват, че децата не се разболяват по-тежко и от варианта Делта, в сравнение с по-ранните форми.

Проф. Александрова: При Делта варианта рискът за болнично лечение е 2 пъти по-голям

Учените са сравнили две групи деца - 694, заразени с варианта Алфа от декември 2020 до началото на май 2021, и 706, заразени с варианта Делта от края на май до началото на юли. Както пишат в medRxiv преди публикацията да е рецензирана от специалисти, децата, заразили се с варианта Делта са имали малко повече симптоми, но и в двете групи хоспитализациите са били редки, както и случаите на продължително боледуване. И в двете групи половината деца са се разболели за не повече от пет дена, допълва БТА.

303 деца заразени с COVID-19 само за денонощие

Изводите са сходни с данните, обявени от американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията. "Макар и да има повече случаи на заразени деца . . . изследванията не показват по-тежко боледуване - заяви директорът на центровете д-р Рошел Уолънски. - Има повече деца с COVID-19, защото случаите в общността са повече."

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28905

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
1249 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.10 | 21:17

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини