Код здраве: За вагиналните инфекции от басейна и морето 

  • 13 август 2021 15:37

  • 1311
  • 1
©

Всички трепетно чакаме момента, в който ще отидем на плажа или басейна, ще събираме слънчеви лъчи и ще плуваме. Да, но понякога това удоволствие може да ни коства много и ние, жените, да завършем в кабинета на днешния ми гост. Истината е, че и басейните, и джакузитата, и морето, крият в себе си истински “микс” от бактерии и микроорганизми, които могат да ни навредят. Кои са те, както и какви са първите симптоми за проблем, днес в “Код здраве” разкрива акушер-гинекологът д-р Венислава Александрова.

На предположенията на много дами, че морската вода е по-безопасна откъм предизвикване на замърсяване и инфекции, спрямо тази в басейните, д-р Александрова отговаря, че това е така, но донякъде.

„Ако наблизо няма отходни води, ако морето не е пренаселено и ако хората, влизащи в него, спазват лична хигиена – да, можем да сме една идея по-спокойни”, споделя тя. Въпрос на лична преценка е доколко тези критерии са покрити на местата, на които сме... В противен случаи рискуваме да се сблъскаме челно с ешерихия коли, гъбична инфекция или да провкираме цистит.

Добрата новина е, че дамите, които страдат от хронични вулвовагинални инфекции или урологични проблеми, могат да вземат мерки и да намалят риска от посещение по спешност при днешния ни гост. Независимо от тях, обаче, трябва да спазваме три основни правила, без които и най-добрите медикаменти няма да ни спасят трайно. Кои са те – вижте в следващото видео!

Кой е днешният ни гост накратко:

Д-р Венислава Александрова е акушер-гинеколог с над 10 години опит.

Освен различни гинекологични случаи, в практиката си проследява и бременност. Създава сайта https://www.ginekologsofia.bg, водена от желанието си да е максимално полезна не само на своите пациентки, но и на жени с гинекологични, или други въпроси.

Novini.bg
1311 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Васо Сърбеца

2021.08.13 | 18:57

1
Като ви шибам и после аз страдам, мърли мръсни!

Добави коментар

Водещи новини