Нови мерки срещу COVID-19 в област Търговище

  • 27 юли 2021 11:08

  • 326
  • 0
Нови мерки срещу COVID-19 в област Търговище
© Getty Images/Guliver (архив)

В област Търговище се предприемат нови мерки за превенция ръста на заболеваемост от COVID-19.

Взети са четири решения от членовете на Областния координационен щаб за борба с коронавируса на заседание, ръководено от областния управител Станимир Парашкевов, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Притеснения относно покачващия се ръст на хоспитализираните заразени и непълната клинична картина, с която се налага да бъдат приемани пациентите е изразила д-р Теодора Буцева, представител на МБАЛ - Търговище. С пълно мнозинство е решено да се описва алгоритъм с ясно разписани правила за създаване на пълна клинична картина на пациент при хоспитализиране.

Членовете на Щаба са подкрепили и предложението за разпределение и недопускане смесването на потоците от хора при влизане и излизане от здравните заведения на територията на областта и от други обществени сгради, ако това е възможно.

COVID-19 в България: Пет жертви и 8 538 поставени ваксини за денонощието

Областният координационен щаб ще изпрати до Министерството на здравеопазването предложение за стартиране на национална кампания за повишаване броя на желаещите ваксинация срещу COVID-19. Това е третото решение, подкрепено от членовете на Щаба, в опит да бъде ограничено разпространението на заболяването, особено в периода на летни отпуски и прибирането у дома на работещи в чужбина жители на областта.

Решено е също на база на Националния план за справяне с пандемията, да бъдат разписани необходимите превантивни мерки и категорични правила за действие от страна на всяка ангажирана с преодоляване сериозността на заболяването институция.

Радина Лазарова
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини