Гледай на живо

Аматьорският футбол отново е тук - вижте всичко най-интересно преди първия кръг в "Часът на Трета лига" с гост Стефан Дамянов

Ваксинираните срещу COVID-19 в Кипър са вече 70%

  • 22 юли 2021 07:06

  • 544
  • 0
Ваксинираните срещу COVID-19  в Кипър са вече 70%
© Pixabay

Кипър успешно завърши още един етап от националната си имунизационна програма срещу коронавируса, като преодоля 70-процентната летва от ваксинирани.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25387

В същото време много висок остава и броят на новозаразените.

Доц. Кунчев разкри, че очакваме ръст на заразените с COVID-19 у нас

До 20 юли 70,4% от възрастното население в Кипър са ваксинирани с поне първата доза, а почти 62% са завършили напълно ваксинацията си, съобщи в сряда здравното министерство. Най-голяма е активността в област Пафос в западната част на острова - 79% от нейните жители вече са ваксинирани.

Имунизационният обхват постоянно нараства през последните две седмици във всички възрастови групи, показва справката на министерството. Лидери по ваксинация са хората над 70- и 80-годишна възраст - 94% от тях са с поне една доза.Най-младите - групата на 16-17-годишните, които бяха включени в имунизационната програма преди три седмици, имат най-нисък дял на ваксинирани от 22%.

Въпреки постигнатия висок процент на защита, в страната продължава тенденцията и за много висок брой нови случаи на коронавирус на денонощие, предаде БНР. В сряда бяха регистрирани 1 014 новозаразени от направените малко над 73 000 теста.

Здравните власти алармират и за бързо увеличаване на приема в болниците на Covid-пациенти, като 92% от тях са неваксинирани.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
544 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини