Стойчо Кацаров след края на НСТС: Сложихме край на един 15-годишен брадясал проблем

  • 06 юли 2021 12:17

  • 25008
  • 16
© Булфото (архив)

Тристранният съвет разгледа предложението, което изготвихме съвместно с Националната експертна лекарска комисия за изменение в Наредбата за медицинската експертиза. Най-важният момент в това изменение е даването на право на хора, които са с дефинитивни и необратими увреждания да получат пожизнено ТЕЛК решение. Да не се налага, както е сега, на всеки три години да се явяват за освидетелстване за заболявания, които ще носят до края на живота си. Това е най-същественото изменение. Разбира се, в Наредбата за медицинската експертиза има и други изменения, свързани с прилагането на международни договори, с болнични листа, когато хората се поставят под карантина и др. Това сподели пред медиите служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има след края на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/, предаде репортер на Novini.bg

,,Най-важното е, че слагаме края на един брадясал проблем, който се обсъжда от 10-15 години. Стана наистина в кратки срокове, колегите работиха късно през нощта, за да може днес да имаме готов проект на наредба, за да го внеса утре в Министерски съвет и да приключим с решававето на този проблем'', допълни министър Кацаров.

Тристанката ще обсъди промени в наредбата за медицинската експертиза

Това изменение ще реши проблема на хората, които имат дефинитивни и необратими увреждания, но това не е дефинитивно и необратимо решение на проблемите на медицинската експертиза. Дефинитивното решение на проблемите с медицинската експертиза изисква изцяло нов подход, изисква сериозна реформа, за която е необходимо изменение в закона, необходим е действащ парламент и воля на хората, които управляват здравната система, системата на осигуряване, на пенсионно осигуряване да решат този проблем, като разделят третирането на увредата и заболяванията от неработоспособността, обясни още Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има.

Служебният министър увери, че изменението в Наредбата няма да доведе до увеличаване на разходите на НОИ.

Извън темата за медицинската експертиза, журналистите попитаха здравния министър дали би убедил държавния глава Румен Радев да се ваксинира срещу коронавируса.

Аз призовавам всички да се ваксинират! Ваксинацията не е проблем на здравния министър или на здравната администрация. Това дори не е проблем на правителството и на държавната администрация. Това е национален проблем, защото касае всеки един от нас. Моят призив е абсолютно към всички, включително и към вас като журналисти, защото вашето мнение също е по-важно, заяви министър Кацаров.

Той предложи на медиите да се включат във ваксинационната кампания, като призова журналистите по телевизионните студиа да сложат на ревера си стикер с текст: "Ваксинирай се! Спаси човешки живот!"

,,Вас ви гледат милиони всяка сутрин, всеки следобед, всеки ден'', аргументира се пред медиите здравният министър.

Владимир Василев
25008 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2021.07.06 | 13:29

5
По времето на Борисов бяха преразгледани масово ТЕЛК овете, защото имаше много далавери и сега комуниста Кацаров връща далаверата отново
Така е!

2021.07.06 | 15:25

16
Всички мангали са с ТЕЛК!
Абе, Каца

2021.07.06 | 15:24

15
Дано в списъка не е и астмата, че всичкото ман.гал са се писали астматици :)

2021.07.06 | 14:45

14
Ако не гласуваме за ГЕРБ получаваме чевената мафия отново на тепсия

2021.07.06 | 14:45

13
Ако не гласуваме за ГЕРБ получаваме чевената мафия отново на тепсия

2021.07.06 | 14:45

12
Ако не гласуваме за ГЕРБ получаваме чевената мафия отново на тепсия

2021.07.06 | 14:42

11
Ако не гласуваме за ГЕРБ получаваме чевената мафия отново на тепсия

2021.07.06 | 13:00

2
НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ГЕРБ ЩЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ЕДИН 75 ГОДИШЕН МРЪСЕН СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ.

2021.07.06 | 14:40

10
Амин!
Тенев

2021.07.06 | 13:55

8
човек на място

2021.07.06 | 14:30

9
Кацаров-миризливо,неграмотно,назначено. Лайно.
Нищоправец

2021.07.06 | 13:53

7
ДОЛЕН ЧЕРВЕН УРОД
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 13:42

6
БЪРТВЕЖИ,КОИТО КРИЯТ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ.ГОТВЕТЕ СЕ ЗА КУПОНИ Е КАЗАЛА МУТРОФАНОВА...РЕЖИМ НА ТОКА...ТУКА ИМА ТУКА НЕМА,РЕЖИМ НА ВОДАТА...ТУКА ИМА,ПОСЛЕ НЕМА...ПЕДЕРРАШКОВ КАРА БОДЛИВИЯ ТЕЛ ЗА КЛЬОНОВЕТЕ...ДОНАБОРНИТЕ КАШИЦИ,СТРОЙ СЕ ПРЕБРОЙ СЕ...ЛАЙФ ОТ АВАНС,ТА ЧАААК ПОЧТИ ДО ЗАПЛАТА...ВСЕ ТАКАААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА... АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...СТЕФАНЕ СТЕФАНЕЕЕ ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕ...БАЯ МАЙМУНИ СТЕ НА КЛОНА...ГЛАВАТАРА НА ХУНТАТА МАЛО УМЕН КРАДЕВ,ДЕБИЛА ПЕДЕРРАШКОВ,МИНЕТОВ И ВАШЕ НИЩОЖЕСТВО СТЕ САМО ПРЕЗРЯНИ СЛУГИ НА МУТРОФАНОВА,КОЯТО ВИ ОНОЖДА С ДРУГИ ПО ЗАСЛУЖИЛИ ПРЕД ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,НО ВИЕ НИЩОЖЕСТВА ПРЕЗРЯНИ ОТ СВЕТА СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ ЧЕ СТЕ ХВАНАЛИ БОГА ЗА ДРЪГА,НО ВАШИЯ БОГ ГО ХВАЩАТ НАЙ ОТЗАД РЯЗАНИТЕ ПЕХОТИНЦИ И Ѝ СЕ ПОЛУЧАВА**************************НА 88години СЪМ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЩЕ ГЛАСУВАМ НА ИЗБОРИ И ТО ЗА БОРИСОВ,САМО ЗАЩОТО НЕ МИ ПИЛЕШЕ ИЗ ДЕН В ДЕН ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО КОЛКО ДОБРА БИЛА,Е И НЕ СЕДНА НИТО ДЕН ВСЕ НЕЩО ВЪРШЕШЕ,ДОКАТО ПЕДЕРАШКОВЦИТЕ СЕ ЗАМОГВАХА И ХИГИЕНИЗИРАХА ОАКАНИТЕ РУСКИ ЛЮДОЕДИ********ойко Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава..ШЕФА НА ХУНТАТА ПОЗДРАВИ ЧЕРВЕНИЯ КАНИБАЛ ЗА ВЯРНАТА СЛУЖБА НА РУСИЯ МАМКА ВИ*********Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.

Добави коментар

Водещи новини