Посланикът на Индия у нас: Имунизираме по 3,9 милиона души на ден

  • 18 юни 2021 10:20

  • 308
  • 0
Посланикът на Индия у нас: Имунизираме по 3,9 милиона души на ден
© Bulgaria on air

През 2020 г. Индия успя да се справи много добре с пандемията, тъй като имаше пълен локдаун. В началото на 2021 г., когато започнахме да отваряме страната, се получи втора вълна, но правителството се справи много добре с увеличаване на леглата. Това заяви Н. Пр. Санджай Рана в ефира на Bulgaria ON AIR.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25120

Процентът на ваксинираните започва да се увеличава. В момента имунизираме по 3,9 млн. на ден. Нашата цел до края на годината е да ваксинираме почти цялото възрастно население на страната. Към момента са имунизирани 265 млн.. души, като в началото това бяха застрашените групи, хора, които бяха в по-неравностойно положение. Но след това започнахме и по-младото население", коментира той.

"Пандемията се отрази доста негативно върху живота на населението, също така върху работата и здравословното състояние, семейните взаимоотношения. Но мога да кажа, че хората в Индия са много устойчиви, те следваха всички правила на правителството. Благодарение на това  животът се връща към нормалното", посочи Рана.

НЦЗПБ: Не е имало забавяне при обявяването на Делта варианта на COVID-19

Той оцени високо отношенията между България и Индия. Смята, че двете държави са близки. Самият Рана също се чувства добре в нашата страна. 

"Взаимоотношенията ни са на най-високо ниво, като започнем от 2018 г., когато президентът на Индия посети България. След това и външният министър на Индия дойде на посещение тук. Срещите бяха много ползотворни. След това зам.-министър председателят посети Индия. На срещата на високо равнище между България и ЕС също бяха проведени много ползотворни разговори, така че имаме много добри връзки", отбеляза той.

Той добави, че един от приоритетите му е да се възстанови потокът от туристи между България и Индия, както и към други държави.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
308 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини