От днес купуваме лекарства по НЗОК само с електронни рецепти

  • 01 юни 2021 06:41

  • 2883
  • 2
От днес купуваме лекарства по НЗОК само с електронни рецепти
© Pixabay

От 1 юни предписването и отпускането на лекарства, които се заплащат напълно или частично от Здравната каса (НЗОК), ще се извършва само с електронни рецепти. Това съобщават от Министерството на здравеопазването.

Лекарствата, които ще се изписват с т.нар. бяла рецепта и се заплащат пряко от пациента, ще могат да се издават и изпълняват и на хартиена, и на електронна рецепта. По този начин ще се обезпечат възможностите за предписване на лекарствени продукти от съответните медицински  специалисти, независимо дали същите притежават внедрен специализиран медицински софтуер.

Рецептурните книжки и протоколите за предписване на скъпоструващи лекарства следва да преминат напълно в електронен вариант от 1 юли. 

МЗ благодари на всички граждани, които се ваксинираха в парка

Novini.bg
2883 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Michelleuxiya

2021.06.01 | 16:25

2
М­­­л­а­­д­­­а­ ­­­м­о­­­к­р­­­а­­ ­­у­­ч­е­н­и­ч­­к­­­а­­ ­­­ч­­­у­­к­­­а­­­ ­­­ ­W­­­ ­W­­­ ­W­­­ ­.­­ ­­B­­ ­­G­­­ ­­­1­­ ­­7­ ­­.­­­ ­­C­­ ­L­­­ ­­U­­ ­­B
Nikkiaiaia

2021.06.01 | 09:28

1
М­­­л­­­а­д­­а­­ ­м­­о­­к­р­­­а­­ ­­у­­ч­­е­­­н­­и­­­ч­­­к­а­­ ­­ч­у­­­к­­­а­­­ ­­ ­W­­­ ­W­ ­W­ ­­.­­ ­B­­ ­­­G­­ ­­­1­­ ­­­7­­ ­.­­­ ­­­C­­­ ­L­­ ­­U­­­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини