Падат някои ограничения в Европа и САЩ заради COVID-19

  • 19 април 2021 18:39

  • 837
  • 1
Падат някои ограничения в Европа и САЩ заради COVID-19
© gettyimages

Ограниченията падат и от днес всеки гражданин на Съединените щати над 16 години може да получи ваксина срещу COVID-19. Сега имунизацията вече е въпрос на осигуряване на достъп до препаратите, смятат здравни експерти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25333

Те изразяват опасения, че кампанията може да се забави заради временното спиране на ваксината на "Джонсън и Джонсън", за да бъде проверена информацията за възможна връзка с образуването на тромби. 32,5% от американците над 18 години са ваксинирани с две дози, а над 50 на сто са получили поне една доза, става ясно от данни на Американския център за контрол и превенция на заболяванията.

Португалия отваря отново ресторанти и търговски центрове

Анти-COVID мерките и ваксинацията вече дават резултат на Стария континент и някои държави започнаха постепенно да премахват някои ограничения.

Португалия, която беше една от най-сериозно засегнатите от третата вълна на COVID-19 държави, отвори търговските центрове, ресторантите и кафетата. Учениците минават на присъствено обучение. Белгия отменя забраната за несъществени пътувания от и до страната за държавите от Европейския съюз, включително и България.

Унгария отваря от днес училищата и детските градини, въпреки големия брой нови заразени. Родителите имат правото да решат дали да пуснат децата си на присъствено обучение. Словакия премахва карантината за влизащи в страната, които са ваксинирани или прекарали COVID-19. Ще бъде изискван обаче ваксинационен сертификат.

Съседна Гърция също премахна задължителната досега седемдневна карантина за пристигащи пътници от Европа. Влизане в Гърция се допуска със сертификат за имунизация или отрицателен PCR тест. За международни полети се отварят и летищата по островите.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
837 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини