Пациентите с COVID в МБАЛ - Шумен намаляват, смъртността е висока

  • 19 април 2021 11:54

  • 289
  • 0
Пациентите с COVID в МБАЛ - Шумен намаляват, смъртността е висока
© Getty Images/Guliver (архив)

"През миналата седмица имаме по-малко приети пациенти, спрямо предходния период, но се запазва нивото на висока смъртност, като сред починалите има и много хора в активна възраст". Това съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в МБАЛ-Шумен.

В лечебното заведение от 12 до 18 април са починали 32 души. Най-млад от тях е мъж на 36 години, който е имал придружаващо заболяване, а най-възрастен - мъж на 95 години, отбеляза д-р Маринова.

По думите й в областната болница към момента са хоспитализирани 201 души, от които с потвърдена коронавирусна инфекция са 173-ма, а на 28 пациенти се очакват резултатите от тестовете им.

В интензивното отделение са настанени двама болни, един от които е интубиран. През изминалата седмица в лечебното заведение са приети 122-ма, а са изписани 149 души, допълни д-р Маринова.

Новодиагностицирани с коронавирус са 328 души в Шуменско през изминалата седмица, от които 161 са жители на областния град. Най-много са били заразените с вируса в понеделник (106), а най-малко - в неделя (двама). Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Зелен коридор за ваксинация в Шумен

И днес са разкрити "зелени коридори" за ваксинация на хора над 65-годишна възраст, с препарата на "Пфайзер". Ваксини, до 16.00 часа, ще се поставят в кабинетите на Медицинския център "Свети Иван Рилски" и на здравната инспекция. Раздават се и ваксини на "Пфайзер" на личните лекари, уточняват от РЗИ - Шумен.

Оттам допълват, че ваксинирани в Шуменско през изминалата седмица са 1225 души.

Радина Лазарова
289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини