В Старозагорска област се въвеждат временни противоепидемични мерки

  • 16 март 2021 17:27

  • 1013
  • 1
В Старозагорска област се въвеждат временни противоепидемични мерки
© Getty Images/Guliver

Временни противоепидемични мерки се въвеждат в Старозагорска област от 18 до 31 март, обяви директорът на РЗИ д-р Станимир Станков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Решението е взето на проведено заседание на Областния медицински съвет към областния управител на Стара Загора Гергана Микова, заради значителното увеличаване на заболеваемостта от COVID-19 и влошаване на наблюдаваните показатели и достигната 14-дневна заболеваемост от 337 на 100 000 население на територията на област Стара Загора.

Целта на мерките е защита и опазване живота и здравето на гражданите в областта и ограничаване на разпространението на COVID-19. Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата за учениците от пети до дванадесети клас.

Присъствените учебни занятия в институциите от системата на предучилищното и училищното образование трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването.

София-град, Пловдив и Бургас с бум на заети COVID легла

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на дейностите по интереси и занималните за деца от предучилищното образование и ученици от начален етап на училищното образование (от първи до четвърти клас), като не се допуска смесване на деца от различни паралелки. Изключение се допуска и за провеждане на състезания и олимпиади в присъствена форма в учебните заведения при заетост на местата до 50% от общия капацитет на помещението, при спазване на физическа дистанция от 1.5 м и задължително носене на защитни маски за лице, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1013 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Amandaa21

2021.04.10 | 03:55

1
­­В­и­ж­­т­­е­ ­­­м­­­о­я­­т­­а­­­ ­т­­­и­­­й­­н­­­ ­п­­­у­т­­­к­а­­­ ­­-­­ ­­W­­W­W­­.­­­B­G­­­1­­7­.­­C­L­­­U­­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини