Новият коронавирус може да инфектира панкреаса

  • 04 февруари 2021 12:05

  • 403
  • 1
Новият коронавирус може да инфектира панкреаса
©

Новият коронавирус може да засегне панкреаса и да инфектира произвеждащите инсулин бета-клетки в тежките случаи, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Изследователи от университетската болница в гр. Улм, които направиха откритието, казаха, че то обяснява подобните на диабет симптоми у някои от пациентите с Ковид-19.

Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Нейчър Метаболизм".

Специалисти обясниха как витамините и антивирусните средства действат върху новия коронавирус

Специалисти от университета в Кил преди това съобщиха в същото списание за 19-годишен пациент, развил диабет след Ковид-19. Мартин Вагнер, един от авторите на изследването в Улм, каза, че има поредица от случаи в които нивата на кръвната захар се нарушават у пациенти заболели с коронавирус.

За изследването специалистите са изложили панкресна тъкан на вируса, за да проверят дали може да бъде заразена. Изследвали са и тела на починали пациенти и са открили протеини на вируса в панкреаса, след като вече белите дробове са били чисти. Това показва, че инфекциите с вируса са по-чести и продължават по-дълго от предполаганото досега, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Bobbia17

2021.04.10 | 04:00

1
­­В­­­и­­ж­­­т­­­е­ ­м­­­о­я­­­т­­­а­­­ ­т­­и­­­й­­­н­ ­­­п­­у­т­­­к­­а­­ ­­-­­­ ­­W­­­W­­­W­­.­­B­­G­­­1­­­7­­­.­C­L­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини