15 нови случая на COVID-19 в Русенско и пореден смъртен случай

21 януари 2021 09:48

15 нови случая на COVID-19 в Русенско и пореден смъртен случай
© Getty Images/Guliver (архив)
282 0

Над два пъти повече са излекуваните,  отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 15, а оздравелите са 32-ма.

Над половината от новите случаи са съответно от най-голямата община, а именно Русе – 8. От останалите седем новозаразени трима са от община Бяла и по двама от Ветово и Иваново. За последните 24 часа няма заболели в населените места от общините Борово, Две могили, Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7671, а преболедувалите 6863. Активните случаи са 394.

Пациентка от Русенско е поредната жертва на COVID-19

Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 131 души, като 29 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж от Русе с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойника. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 414 на възраст между 27 и 98 години. 257 от тях са мъже, 157 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе запазва деветото си място по заболеваемост в страната и е наравно с Бургас, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без заразени, а с най-малко регистрирани случаи е Ямбол – 2.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Радина Лазарова
282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини