Един от всеки осми в Англия е имал COVID-19

  • 19 януари 2021 14:36

  • 419
  • 1
Един от всеки осми в Англия е имал COVID-19
©

Най-малко един на всеки осем души в Англия е заразен с COVID-19. Това показват резултатите от изследванията с антигенни тестове, съобщава Фокус, цитирайки британският национален ежедневник The Times.

Оценките, които потвърждават опасенията за големия ръс ръст на случаите на заразени през есента, предполагат, че голяма част от страната все още е далеч от постигането на стаден имунитет, въпреки че в някои от най-засегнатите райони пандемията може да забави разпространението си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В Уелс проучването на Службата за национална статистика установи, че всеки десети човек има антитела срещу новия коронавирус. В Северна Ирландия цифрата е 1 на 13, а в Шотландия - 1 на 11 души.


Изследването на антитела е добър начин за измерване на минали инфекции в средносрочен план, но тъй като циркулиращите в човешкия организъм антитела отслабват с времето, трудно ще може да бъде установен точният брой на хората, които са били заразени с COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
419 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.19 | 15:39

1
Е и? Какъв е проблемът?! Впрочем тези резултати са сходни с останалите държави. Не всеки заразЕн е уведомил за състоянието си, други изобщо не са разбрали че боледуват. Вероятно правилното съотношение в глобален мащаб е 1 преболедувал от всеки 2-ма.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини