Проф. Гигов: Случаят в Сандански е недопустимо нарушение на ваксинационния план

  • 11 януари 2021 18:08

  • 20867
  • 2
Проф. Гигов: Случаят в Сандански е недопустимо нарушение на ваксинационния план
© Булфото (архив)

"Случаят в Сандански е недопустимо нарушение на ваксинационния план". Това заяви пред БНР проф. д-р Красимир ГиговКрасимир ГиговПроф. Красимир Гигов е роден 25 Юли 1943 г. в гр. Русе. Женен. Завършил е Медицинският университет в, ръководител на Националния ваксинационен щаб. Той беше категоричен, че дори и да са оставали ваксини, те е трябвало да бъдат предложени на други хора от предвидените за ваксинация в първа фаза.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Според проф. Гигов втората доза от ваксината за общинските съветници в Сандански трябва да бъде поставена по-късно, за да не бъде за сметка отново на хора от първа линия. 

"До юли само на "Пфайзер" ще имаме 1 милион ваксини, на "Модерна" - 500 хил. ваксини, на "АстраЗенека" - около 450 хиляди ваксини", съобщи ръководителят на Националния ваксинационен щаб и посочи, че в сряда, 13 януари, се очакват 600 ваксини на "Модерна".

По думите на проф. Гигов ваксинационният план върви успешно и коректно.

"Към момента ваксината се понася много добре от ваксинираните хора. Странични ефекти са регистрирани само при 5-има души и те са съвсем леки и обичайни за всяка ваксина - зачервяване на мястото и лека болка там", обясни той.

Защо общински съветници се регистрираха наред с медиците?

Около 14 хиляди души вече са ваксинирани в България и за тях е запазена дозата и за втората доза на 21-вия ден след първата. Очаква се към края на януари да започне ваксинирането на учителите и на хората в социални институции.

"Надеждите ни са масовата ваксинация да започне през юли", заяви ръководителят на Националния ваксинационен щаб.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
20867 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.01.12 | 01:05

2
Трай бе...д-р Менгеле! Същата физиономия!
Lissa

2021.01.12 | 01:02

1
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини