Лични лекари и стоматолози от Плевен недоволстват, че сред тях няма ваксинирани

  • 07 януари 2021 13:25

  • 485
  • 0
Лични лекари и стоматолози от Плевен недоволстват, че сред тях няма ваксинирани
© Getty images

В Плевен общопрактикуващи лекари и стоматолози изразиха недоволство, че до момента сред тях няма нито един ваксиниран, предаде БНР. Медиците настояват пред РЗИ да бъдат включени при следващата, трета пратка с ваксини на Pfizer и BioNTech. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32372

80 общопрактикуващи лекари и 70 стоматолози очакват да бъдат ваксинирани. Недоволство предизвиква забавянето, тъй като и при втория транш не са включени, д-р  Петър Диков зам.-председател на общопрактикуващите лекари.

"Една част от нас се разболяха. Това ли трябва да се случи -  да се разболеем всички, и тогава няма да имаме нужда от ваксини. Идеята беше, които са на първа линия да бъдем имунизирани, за да се опазим частично".

Стоматологът д-р  Поля Петева допълни: "Явно на местно ниво разпределението не ни предвижда нас".

Лекарите в Англия се присъединяват към програмата за масово ваксиниране

На въпрос на "Хоризонт" за проблема, д-р Илиян Минчев, директор на РЗИ отговори, че още до края на месеца се очаква да бъдат ваксинирани желаещите:

"Да! Ще бъдат, със сигурност. Някъде на 18-и - 19-и ще е следващата партида. Създадена е организация, има допълнителни резервни кабинети, където могат да се включат. Просто количествата не са достатъчни. Иначе капацитетът ни - вчера са направени триста имунизации в Плевен и днес ще се направят останалите триста."

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини