Доц. Околийски: В България има добър план за ваксинация срещу COVID-19

  • 04 януари 2021 07:47

  • 608
  • 4
Доц. Околийски: В България има добър план за ваксинация срещу COVID-19
© БНТ

Темповете на ваксинирането зависят от доставките и организацията. Това заяви пред БНТ доц. д-р Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България

"В България има добър план за имунизация  - ще се ваксинират първо най-важните и рискови групи", каза още той. 

Това, което липсва е електронна система, за да няма нужда от списъци на болници и пациенти за ваксиниране, разкри доц. Околийски.

"Интересът за ваксинирането в Европа се увеличава, защото хората виждат ефектите и ползите от ваксините. В България за това подпомогна и здравният министър, който първи се имунизира", коментира представляващият СЗО в България.

"Не може да си позволим да казваме на хората непотвърдена информация. За жалост дори и експерти споделят данни, които не са базирани на факти. Попаднах дори на експерт от БАН, който вчера заяви невярна информация за имунизацията", допълни доц. Околийски.

България е от европейските страни, в които конспиративното мислене е най-широко застъпено

"Друг проблем на пандемията е и домашното насилие - има бум на сигнали за жертви на агресия. Агресията е силно разпространена в страната ни, дори и в ежедневното общуване", завърши доц. д-р Михаил Околийски. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
608 4

Коментари 4

Добави коментар
това не се търпи вечно

2021.01.04 | 11:11

4
Загубих една година заради тази простотия...Хората, които са застрашени са в пенсионна възраст и можеше ограниченията да са само за тях, а не да съсипят живота на всички млади и да се правят на спасители. Това беше план, за да може здравната и финансовата система да ни направят още по-зависими и слаби. Как се издържа цяла година без работа пред телевизора със селските им сериали? Отделно наливат пари в джобовете на селянките, които ни имитират и подиграват в телевизиите. Мислите ли, че не се сещаме?

2021.01.04 | 09:43

3
Мноооооооого добър и колко десетилетия ще продължи?
Бързата ваксина слепи ги ражда

2021.01.04 | 08:21

1
Планът е действително добър - товарим ваксината в кренвиршовозки, но най-рано от края на месец май, а по-скоро от октомври. Веднъж започнала, ваксинацията продължава до 2035-та. А дотогава отваряме и затваряме според това как се чувства Чекмеджето. Най-хубавото на плана обаче е, че поради изборната загуба на ОПГ-то ще си остане само тяхна мечта.

2021.01.04 | 08:34

2
това е добре значи герб ще остане на власт минимум до2035г.

Добави коментар

Водещи новини