Нова мутация на коронавируса се разпространява в Нигерия

  • 24 декември 2020 12:54

  • 1714
  • 3
Нова мутация на коронавируса се разпространява в Нигерия
© Pixabay

Нов вариант на коронавируса се разпространява в Нигерия според съобщение на Общоафриканската здравна организация Africa CDC.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27188

Световните агенции отбелязват, че мутацията наподобява тази от Великобритания и Южна Африка, но изглежда с отделно родословие.

На Острова открили 2 случая на нов щам на вируса, дошъл от Южна Африка

По думите на ръководителя на организацията Джон Нкенгасонг засега получените данни са много ограничени. Колко разпространен е вариантът в Нигерия и в другите страни все още не е известно на учените.

Нкенгасонг припомни, че мутациите са често срещано явление при подобни вируси. "Очакваме тези нови варианти да продължат да се появяват", заяви Нкенгасонг.

Великобритания и РЮА наскоро съобщиха за появата на нови мутации на коронавируса, което доведе до ограничения в пътуванията от тези страни.

Експертите изразиха мнение, че тези варианти имат общи черти, но са еволюирали отделно, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27188

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1714 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
Коичу

2020.12.24 | 16:50

2
Кой го пусна вируса , защо го пусна тия да не мислят ще ще се измъкнат безнаказано но да им пожелаем на маика им на сестрите им на братовчедките им и на тяхните близки на всички тяхни приятели и на самите тях

2020.12.25 | 01:04

3
Тръгна от една тоталитарна държава, която има много сериозни иконимически проблеми. Уж някой изял прилеп. Там ги ядат от хиляди години и случайно точно сега се случи заразата. Какво странно и удобно съвпадение, нали? А случайно в същия град има военна био лаборатория. Още по голямо съвпадение, не?

2020.12.24 | 13:36

1
Корониии ще иимаа за всички от сърцеее, за новата годииина всеки ще бодем

Добави коментар

Водещи новини