Ваксината ще е ефективна и срещу новия щам на коронавируса?

  • 22 декември 2020 06:46

  • 992
  • 4
Ваксината ще е ефективна и срещу новия щам на коронавируса?
© Pixabay

Изпълнителният директор на германската фармацевтична компания Бионтех Угур Шахин заяви днес, че е уверен, че разработената от нея заедно с американската компания Пфайзер ваксина срещу коронавируса ще бъде ефективна и срещу варианта на вируса, появил се във Великобритания, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Пред телевизия Билд Шахин каза, че неговата компания ще разучи мутацията в идните дни, но добави, че гледа трезво на този въпрос.

Страни по целия свят преустановиха полетите до и от Великобритания заради страхове от новия щам на коронавируса, като по този начин предизвикаха транспортен хаос и увеличиха перспективата за недостиг на храни в Обединеното кралство.

СЗО се опита да успокои нещата, като припомни, че появата на нов щам е нормална част от еволюцията на една пандемия, цитира БТА. 

СЗО: Новият щам на коронавируса не е извън контрол

Пред германската телевизия Билд Шахин каза също, че все още не се е ваксинирал, но би искал да го направи. Той обаче допълни, че е по-добре неговите служители да са ваксинирани, за да могат да си вършат работата.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
992 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Народа

2020.12.22 | 09:11

4
Аз вече се ваксинирах няколко пъти и много ми харесва. Разучавам вече ваксинацията в нови пози. Опитайте и вие!
Крачола

2020.12.22 | 06:53

1
Как да се ваксинират повечето българи: Пуснете ваксината без рецепта на скъпа цена в аптеките. След това я предложете напълно безплатно в болниците и клиниките. Хората ще ходят да се ваксинират само защото е на аванта. Българинът иска всичко да му е на аванта.

2020.12.22 | 08:32

3
И защо си мислиш че само ние искаме на аванта,виж какво става по света като пуснат намаления.
Коку

2020.12.22 | 07:31

2
Ааа не тва ми се чини вече че е течен чип и искат да ни проучват кой къде е и кво прай,,, Ас нема а се въхсинирам.?! Пруво 5 джи сеа течен чип , ко не !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини