75 новозаразени с COVID-19 за последните три дни в Шуменско, областта отчита спад

  • 14 декември 2020 13:51

  • 219
  • 0
75 новозаразени с COVID-19 за последните три дни в Шуменско, областта отчита спад
© Булфото (архив)

Лек спад през уикенда има в броя на хората с положителни за коронавирус тестове в Шуменско. Общият брой на новодиагностицираните с COVID-19 жители на областта за петък, събота и неделя е 75. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Лек спад на пациентите с коронавирус има и в МБАЛ Шумен, съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в МБАЛ.

Овладяна ли е COVID ситуацията в Лозево и в дома за стари хора в Шумен?

По думите й 243 са хоспитализираните с клинична картина на COVID- 19 пациенти в шуменската болница, с 11 по-малко в сравнение с миналия понеделник. От тях в тежко състояние са седем души, от които шестима са интубирани. За трите дни с коронавирус са приети 48 души, сред които момченце на девет месеца, а са изписани 40 пациенти.

Задържа се броят на починалите с коронавирусна инфекция в МБАЛ - Шумен. В петък, събота и неделя битката с болестта са загубили 12 души, колкото бяха и през миналия уикенд, допълни д-р Маринова.

През изминалата седмица са извършени 117 проверки за спазване на противоепидемичните мерки и 622 - на карантинирани. Нарушения не са установени, допълват от РЗИ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини