Проф. Тома Пожарлиев призова за спазване на мерките и грижа за здравето

  • 03 декември 2020 17:37

  • 413
  • 0
Проф. Тома Пожарлиев призова за спазване на мерките и грижа за здравето
© Pixabay

Аз съм за принципа да не се спира нищо, но да се спазват стриктно мерките. Това каза пред БНР хирургът проф. Тома Пожарлиев. Той смята, че високата смъртност от COVID-19 у нас е заради неспазването на правилата за дистанция, носене на маски и дезинфекцията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Проф. Пожарлиев смята, че у нас има коментари, които не са базирани на научни факти. 

"Човек се дразни, когато се появяват хора, които казват, че маските не помогнат. Цял свят доказа, че маските спират разпространяването на инфекции",  заяви проф. Пожарлиев.

Още един учител си отиде от COVID. Колегите му: Дано ни прости!

"Ако човек не се погрижи сам за собственото си здраве, никой няма да му помогне", категоричен беше хирургът и добави, че повечето му колеги говорят това, което призовава и той - да се спазват стриктно мерките и да не се допуска стресиране.

"Говоря с колеги, които работят в Европа. Никъде там не пускат в медиите да говорят хора, които казват обратното на официалното в света. Официалното в света е, че тези предпазни мерки помагат и до имунизирането трябва да се спазват", продължи още специалистът.

Проф. Тома Пожарлиев заяви, че ще се ваксинира, защото имунизацията е спасила човечеството от ред заболявания.

"Става дума за нови технологии, светът върви напред. Специалистите, които тук се изказаха срещу световните ваксини, не мисля, че са по-добри от специалистите там", отбеляза той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини