Проф. Петър Берон: Ял съм прилепи, COVID-19 не е от тях, а от лаборатория

Зоологът, биоспелеолог и политик проф. д-р Петър Берон коментира пред "Марица" най-актуалните политически, световни и здравни теми. Д-р Берон направи и интересно разкритие относно произхода на коронавируса. 

Как ще приключи спорът ни със Скопие, ще отстъпят ли македонците, или ще прежалят ЕС?

- Трябва да отстъпят и да си сменят учебниците с „бугарските окупатори“. Има някакви дрънкала по радиостанции и телевизии, които продължават да разправят глупости за окупаторската армия в Македония. Там ни посрещнаха със сълзи на очи и от 15-те наши генерали, които отиват там, 8 са родени в Македония. Да не говорим, че почти всеки българин има в основата си македонска жилка. Безобразие е да казват, че нямат нищо общо с „ония татари - бугарите“. Трябва да направят крачка назад и да си сменят учебниците.

Веселинов: Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало

- Д-р Берон, Гърция реши проблема си с македонците, а сега горещият картоф е в ръцете ни. Защо нещата при нас са много по-сложни?

- При Гърция не беше само името. В Преспанския договор, който беше много подробен, сегашните обитатели на Северна Македония се отказаха от претенцията си за античното минало - че Александър Македонски и генералите му са техните прадеди.

Нашият спор със Скопие за Гоце Делчев е глупав и смешен - абсурдно е да се занимават комисии с него. Това е българин, който се е борил за свободата на Македония, роден е в тази историческа област, но е бил българин отвсякъде и е писал много пъти това.

Същото се отнася и за целия екип около него. В македонските учебници по история се излива цялата антибългарска помия, защото това е начинът за създаването на тяхната нация.

- Северномакедонският премиер Зоран Заев обаче заяви: "В ЕС ще влезем като македонци, които говорят на македонски език!". Езикът също е голям препъникамък в отношенията ни със Скопие.

Ангел Димитров за отношенията между България и С. Македония: Противоречията не са създадени от историците

-  Знае се как е създаден сегашният „македонски език“ - по лесен и прост начин за кратко време. Кодифицирането е възложено на някогашния студент в Софийския университет Благой Конев, който в документите си се е писал „националност: българин“. Той става Блаже Конески и като председател на академията на науките им набързо създава този език.

Взимат се най-далечните диалекти в цялата област, на всички думи се сменят ударенията, сменят се няколко букви - изчезват „ю“, „я“ и „ъ“. След това се слагат маса сърбизми от рода на „влада“ и т. н. Където думите са славянски, се слага международна лексика - вместо „европейски съюз“ става „европска униа“ и „двустранен“ става „билатерален“.

Белоруският език е създаден така. Когато Сталин казва да се направи македонски език - решението е съчинено в Коминтерна с един киевски професор - Бернщайн. Негова явна последователка е покойната Дина Станишева - майката на Сергей Станишев. Тя бе видна македонистка.

А от шопския диалект какъв чуден език става! И двама белградски професори са се хванали да го правят. И се твърди, че от Ниш до Ихтиман няма българи, а шопи. Това са куриозни неща!

Да са живи и здрави македонците и да си ползват езика! Обаче не може да тровят главите на децата с историите за македонските възрожденци, които са се борили против побългаряването на Македония.

- Защо никъде в междудържавни отношения няма такъв казус като българо-македонския спор?

- Австрийците станаха отделна нация, която обаче пише и говори на немски. В Швейцария 70% от хората говорят на немски, но са швейцарска нация. Не смятат за нужно да променят този език. Не е необходимо да се създава нов език и нова митология, за да стане нова нация. Ние им признаваме нацията и държавата - живи и здрави да са, но

В Пиринския край има една шепа майкопродавци, които работят против България.

Хубавото е, че българската конституция не признава понятието малцинство. Така, както не е застъпено и във френската конституция - всички са французи, френски граждани. И баските, и бретонците, и корсиканците са французи. Смятам, че ние погрешно ратифицирахме рамковата конвенция за малцинствата. Французите и белгийците не я ратифицираха, защото са с по-друго устройство. А тук Иван Костов се засили да я ратифицира.

- Още преди месеци предрекохте, че протестите няма да доведат до оставка на кабинета и няма да се съберат достатъчно гласове за Велико народно събрание.

- Сегашното управление е по-добро от това, което ни се предлага от т. нар. протестиращи, тъй като от тях не ни се предлага нищо. Дразнят ме приказките, че това е „народно въстание“. Язък, че окепазиха думата „въстание“!

Тук се е събрала разнородна компания, което се разхожда по „Цар Освободител“. Това е нахалството на т. нар. Отровно трио. Питат ме: "Преди водихте митинги и шествия - защо сега не се присъeдините?". Тогава казахме и бе ясно: Да се махнат червените и да дойдат нашите! Сега не знам кои са „нашите“.

Александър Йорданов: БСП, ДБ „Отровното трио”, Манолова и Славчо са политически коронавирус

Дали това е БСП, дали е ДПС, дали е Мая Манолова, Слави и „Отровното трио“? Тези хора и организации не са „моите“, за които бих гласувал. Младите хора искат някаква промяна, да са живи и здрави!

Но ако навремето не беше онова СДС, тези младежи нямаше да са студенти в чужбина.

За да се развива оттук нататък обществото, трябва да имаме солидна алтернатива. БСП, бидейки наследник на комунистическия режим, не са никаква алтернатива. За мен комунизмът винаги е бил утопия като идеология и престъпление като политическа практика.

Цялата тази работа с отчуждаването на цяла една част от нашата страна - македонските българи, е изключително национално предателство. Никога не са се извинили за това. И за избитите 20 хиляди българи през октомври 1944 година, и за атентата в „Света Неделя“. Те не са показали, че нямат нищо общо с дошлата от Москва банда начело с предателя Георги Димитров. Така че да си стои това правителство, колкото може.

- Правилно ли управляваме ковид кризата у нас досега?

- Има най-различни умници - едните поддържат шведския модел, но хората там са много по-здрави и калени от нас. И макар да имаха голяма смъртност, сега лека-полека се оправят. Истината е, че трябва да преодолеем всичко това и няма смисъл да се питаме „късно или рано е било“.

 

Първо тръгнахме добре и през лятото можеше да се вземат някои мерки, но тук има многобройни давачи на акъл, които стоят отстрани и учат какво да се прави. Ако те трябваше да свършат всичко това, аз се съмнявам дали щяха да го направят по по-добър начин.

Историята с коронавируса не трябва да е поле за политически битки - да е общонационално усилие, за да се справим с него. А това едни партии да го използват за атака на други партии е антибългарска дейност.

- Навремето живяхте дълго време в тропиците. Защо не бяхме чували за такива опасни вируси тогава?

- Изкарах 7 пъти малария, докато живях три години в Африка. Тя трудно се лекува, но аз оживях. Хванах и трите вида малария - терциана, квартана и тропика. С лекарства и инжекции оцелях. Имам кален организъм - много съм ходил по планините - три експедиции само в Хималаите.

Когато бях управител на един резерват в Нигерия, живях три години в една къща на 100 километра от най-близкия бял човек. Там нямаше грам лекарство, нямаше електричество, нямаше хладилник... Минал съм през всевъзможни неща и все пак 80 години и няколко месеца се държа. И по 10 часа на ден работя на компютъра. Яд ме е, че тази година заради карантините не успях да отида никъде. Предните три бях в Кения, Виетнам и Лаос.

- Казвате, че не вярвате, че вирусът е тръгнал от прилепи. Защо?

- Не ми се вярва. Продавали са ги по пазарите столетия и хилядолетия. Плодоядните прилепи са едри и ги ядат навсякъде.

- Яли ли сте прилепи?

- Ял съм. Вкусът им е като на пиле. Казват, че вирусът се прехвърлил от прилепите на панголините. А панголините са толкова редки, че това е абсурд! За мен той е изтърван от една от двете лаборатории в Ухан. В тях се работи по вирусология - излязъл е от някоя от тях.

Експерти на СЗО искат отново да посетят пазара в Ухан, откъдето е тръгнал новият коронавирус

Не може да е биологично оръжие. То не се прави за старците, а за младите хора. Като избиеш в една страна старите хора - от това няма особена полза. Светът трябва да се пребори с ковид, както се е преборил с испанския грип и юстинияновата чума, завърши проф. д-р Петър Берон. 

Коментари

 1. 2020.12.02 | 14:52
  Не! Не е създаден в лаборатория! Тук прочетох и заглавия,че първо ще се отворят детски градини и ясли. Груба грешка! Още през септември ви писах,че ще умират и деца, умират ли вече - да,затова ви призовавах месеци наред да се пазите и да пазите децата. Писах ви също и ,че вирусът може да повтаря и потретя,стана ли - стана. Бъдете отговорни и спазвайте мерките,носете маски !
  1. 2020.12.05 | 13:40
   Ясновидец, спри да се излагаш!
  2. 2020.12.02 | 18:52
   Не слагайте маски, но когато ви сложат апарата на мръсната уста си спомнете какво съм ви писал! Тъпаци!
  3. 2020.12.02 | 16:11
   Абе ясновидеца,срещу простотията ти какви мерки и маски да сложим.
  4. 2020.12.02 | 16:07
   Маските никого не спасяват и никого не пазят от зараза,при носене на маска вероятноста да се заразиш е по голяма от колкото ти да заразиш някого,това са данни от изследвания на сзо много преди ковида и говоря за маски с определена степен на защита не мръсните парцалчета които носим,избягвайте носенето на мръсни парцалчета на муцуната където можете не е хигиенично и може да се заразите не само с ковид но и с други вируси и бактерии,щом много преди ковид са стигнали до извода че маските са опасни и ни карат да ги носим значи целта е да се заразим.
  5. 2020.12.02 | 16:03
   Няма мерки за спасяване от вирус за тая работа си има аналгинчета парацетамолчета за направилите бронхопневмонии -болници, починали винаги е имало и ще има,само че при нас тиквеното здравеопазване или по-точно търговия със здраве уби повече хора от вируса.
  6. 2020.12.02 | 15:58
   е един прост шизофреник, който трябва да бъде кастриран НЕЗАБАВНО преди да има възможността да предаде неандерталските си гени на следващо поколение.
  7. 2020.12.02 | 15:58
   Даже почетеъртя вируса,и аз съм ясновидец,след вируса пак ще си умират хора,я познах ли познах,догодина по това време ще умре човек я пак познах,ти ще умреш след/в момента съм в движение и не си нося кълбото/неопределено време я пак познах,всички вируси могат да повтарят защото някой път потретват я пак познах,аиде от тука нататъка по 5 лева на мидата.
  8. 2020.12.02 | 15:39
   И какво хората са виновни че не са Ви послушали. Кой сте вие? Явете се тук под собственото си аз. Ще помислим и може и да ви повярваме.И аз мога да кажа че съм ясновидец знаейки че не съм.
  9. 2020.12.02 | 15:04
   Малоумник-психар-заври се в някоя миша дупка!
 2. 2020.12.05 | 13:37
  Аз не съм яла прилепи, но мисля същото.
 3. 2020.12.04 | 22:58
  Има изключително много пари в историята на века Заложена е програма преди 30години с доходоносен капитал за десетилетия Вместо трета световна война по удобно е постоянна пандемия разбирай страх и ограничения удобни само за богоизбраните и отчасти на слугите Та истината никога няма да се публикува а и парите не миришат, но правят големи пакости от които се мре с хиляди и мильони при изпуснат в началото контрол Някой да пита Маите равни с боговете и други от богоизбраните след тях Процесът е цикличен
 4. 2020.12.04 | 17:56
  Защо само давате съвети, като никой не ви ги иска. Който е създал този вирус няма да се скртие. Защо богатите се мислят за богоизбрани. Никой няма право да убива невинни хора, земята е на всички народи. Бог ще ви накаже!
  1. 2020.12.04 | 18:20
   а да но,но на да ли.да но Господ ги накаже, но и човечеството да не им прости
 5. 2020.12.02 | 15:58
  Ако е вярно то това е възмутително.Щом е продукт на лаборатория значи тя е финансирана от някъде.И при тази огромна световна заплаха някй световен лидер или специални служби да не знаят това и да не са започнали противодействие не ми се вярва.Или противодействието трябва да стане за сметка на огромни световни ресурси. 21 век сме и знаем че всеки век си има своя "НЕНОРМАЛНИК" да каже че царят е гол.Ще ви открия една тайна-когато някой създава нещо този някой най напред е помислил как да го унищожи!
  1. 2020.12.04 | 18:15
   добре че незнаеш, и лабораторията се знае и чия собственост е. собственикът е най-големият терорист на света
 6. 2020.12.04 | 14:19
  КОЙ назначава тези хиляди професори, академици, генерали и легенди, на които НИЕ плащаме тлъсти пенсии, и които се разпраха да крадат и нищоправят цял живот???
 7. 2020.12.02 | 15:34
  Давачи на акъл има и тук.Професорите са си присвоили правото да са единствените давачи на акъл. Това е много хубаво когато изнасят лекции утвърдени от съответния ректор.И аз съм слушал и натрупвал познания от професори. Явявал съм се пред 47 професори и съм си вземал изпитите достойно. Но нека вземаме акъл само от специалисти.Ако има такъв форум на ниво бих взел участие под собствено име нооо.
  1. 2020.12.04 | 09:49

   Абсолютно сте прав! Аз също се интересувам от съществуването на такъв форум, но уви. Лошото е, че българина в своите очи се смята за поливалентен във всичко и това вреди много повече на обществото като цяло. Медиите дават гласност на всякакви мнения като така мислят, че има плурализъм, от който ще се отсее истината. Всеки Човек е уникален по своята същност и за това си мисля, че трудно би се създал алгоритъм за лечение, който да е адекватен за всеки заболял от този вирус. Сигурна съм, че и на този вирус ще му намерим слабото място и ще го преборим, но за това ни трябва повече време. Бъдете здрав/а и се пазете. Не знам как точно, но се пазете!

 8. 2020.12.04 | 05:08
  Дори и създателите на това могъщо оръжие трудно ще се спасят. Жертвите ще бъдат милиарди. Населението на малките държави ще изчезне.
 9. 2020.12.04 | 05:00
  Независимо как е създаден вируса той се разпространява във въздуха и заразява хора от всякакви възрастови групи. Като се дезинвекцират копчетата за отваряне на вратите в автобусите на градскив транспорт, след пет минути изсъхват и като се пипат разпространяват отново заразата. По добре шофьора да отваря вратите на автобусите.
 10. 2020.12.04 | 04:47
  Докато се надпреварват великите държави във въоръжаването, винаги ще произвеждат оръжие за масово поразяване. Населението на света е седем милиарда, когато стане на половина пандемията ще изчезне. Не след дълго ще има и друго оръжие за унищожаване на хора. Спасението е ако света се владее от една държава и се говори на един език. Тогава ще се измисля оръжие само срещу други извън земни цивилизаций. Но те са с хиляди години преди нас и винаги ще ни владеят. Може би те ще ни спасят от злосторници.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет