Какво е състоянието на заразените в Дома за възрастни хора "Дълголетие"?

Домът за възрастни хора "Дълголетие" е един от общинските домове на територията на столицата. В дома са изследвани 266 души, от тях 68 са с положителни проби за коронавирус. За съжаление четирима от тях са починали.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18354

Нина Йовкова, директор на дирекция "Социални услуги за деца и възрастни" към Столична община, съобщи за "Денят започва" по БНТ, че карантинният период на заразените е изтекъл вчера. Предстои ново изследване на хората в дома. Обстановката е спокойна. Потребителите на дома се наблюдават за проява на нова симптоматика, обясни тя.

COVID влезе и в Старческия дом в Свищов

В столицата има 4 дома за стари хора. Капацитетът им е 555 места. Всичките тези домове се наблюдават, отбеляза Йовкова.

Заразяването в дом "Дълголетие" най-вероятно е тръгнало от персонала. Средната възраст на хората в този дом е 83 години.

Има възрастни хора, които са настанени в болница. Вече започна изписването на онези от тях, които са оздравели. Състоянието им е добро, допълни директорът на дирекция "Социални услуги за деца и възрастни" към Столична община.

Предприети са мерки за ограничаване на заразата от Covid-19 в социалните домове в Добричко

Тя увери, че са взети всички противоепидемични мерки. Използват се разработените алгоритми за действие при наличие на заразено лице. Закупени са добри дезинфектанти, маски, защитни облекла, за да се защити максимално животът и на служителите в домовете, и на клиентите. Непрекъснато се правят проверки, които целят да се отстранят евентуални пропуски.

Нина Йовкова каза още, че в кризисния център, където се настаняват бездомни граждани, в момента има около 40 клиента. В него няма заболели.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18354

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.12.01 | 11:14
    За сметка на това,когато има ваксина, ще бъдем последни по прилагането и. Някой забелязва ли нещо да се прави в това отношение ,освен да си играят с думата "ЛОГИСТИКА". А защо сме първи в света? Питайте министрите на образованието и здравеопазването, това беше тяхна идея и изпълнение.Как не направиха едно нещо спомагащо пътищата на заразата да бъдат прекъснати. Правиха точно обратното. Нека пак да затворят една девета от населението в училищата и отново ще повторят цикъла. За тях удобното е, че починалите хора няма да тръгнат да се оплакват.Това е геноцид спрямо възрастните хора!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

Избрано от Интернет