Защо е отказано лечение на 22-годишно момиче, чакащо трансплантация?

Росица Малинова е 22-годишно момиче от Пазарджик, което чака белодробна трансплантация. Тя сигнализира за отказа от лечение, който е получила от Здравната осигурителна каса и от Министерство на здравеопазването.

Росица споделя, че от 3 години е в листата на чакащи за белодробна трансплантация, но такава в България не се извършва.

Заради реорганизацията във връзка с COVID-19 пациенти с трансплантации излизат на протест

"Министерството отказва да сключи договор, докато развие собствена програма, за да може клиниките в чужбина да поемат българските граждани. Сега на мен ми е отказано и алтернативно лечение с лекарство, което може да облекчи и удължи живота ми", каза в "Денят започва" по БНТ Росица Малинова.

Пациенти с трансплантации отидоха "на преглед" при здравния министър

Младото момиче обясни, че мотивите на касата са, че не поема заплащането на лекарствени продукти за лица над 18-годишна възраст. Така е по регламент.

"Лицата до 18-годишна възраст минават по линия на Фонда за лечение на деца, който премина от миналата година към касата. Така оставени нещата възрастните като мен, на 22 години, се оказват прекалено възрастни да живеят според нашето законодателство. Министерството на здравеопазването е уведомено за този казус и за нормативния пропуск", каза Росица.

Коментари

  1. 2020.12.01 | 09:56
    Що задавате тия тъпи въпроси ??? Или и вие сте Тулупи !? Отказано е защото това не е държава а купчина воняща тор !!!! Айде продължавайте с тъпите си въпроси , мисирки !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет