Лекари изследват въздействието на COVID-19 върху неродени бебета

30 ноември 2020 14:42

Лекари изследват въздействието на COVID-19 върху неродени бебета
© Pixabay
399 0

Лекари изследват въздействието на COVID-19 върху неродени бебета в Сингапур, където бебе, родено от заразена майка този месец, се оказа с антитела срещу новия коронавирус, но незаразено с болестта, съобщи Ройтерс.

Изследването, което е в ход в обществените болници в Сингапур, цели да установи дали инфекцията се предава по време на бременността, как бебетата развиват антитела в утробата и дали биха могли да ги предпазят ефективно от вируса.

Жена от Сингапур роди бебе с антитела срещу коронавируса

Жена, заразена с новия коронавирус през март, когато вече била бременна, разказа пред в."Стрейтс таймс", че според лекарите новороденият й син има антитела срещу новия коронавирус, но е роден без инфекцията.

"Все още не е известно дали наличието на тези антитела в новороденото осигуряват защита срещу COVID-19, нито каква е продължителността й", каза Тан Хак Кон, който завежда отделението по акушерство и гинекология в сингапурската женска и детска болница КК.

Смъртността при бременните жени с COVID-19 е със 70% по-висока

Според Световната здравна организация някои бременни жени са изложени на увеличен риск от развитие на тежка форма на COVID-19, но все още не е известно дали заразени бременни могат да предадат вируса на бебето си по време на бременността и раждането, допълва БТА.

Novini.bg
399 0

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини