Доц. д-р Сотир Марчев разкри как да пазим сърцето и имунитета в условията на COVID-19

Недоспиването, нездравословното хранене, заседналият начин на живот и стрес, са причината за хипертонията и слабия имунитет. Това заяви в сутрешния блок на БНТ кардиологът доц. д-р Сотир Марчев. 

Спортувайте у дома - гимнастика, упражнения. Сърдечноболните трябва да се натоварват физически 30-40 мин. на ден - упражнения, работа по градини и т.н, разкри още експертът. 

Кардиолог: Лекарства за холестерол действат протективно при коронавируса

"Хората, които спят под 6 часа, имат по-голям риск от проблеми с кръвното и сърцето. Защитните сили се активират на сън", категоричен бе доц.Марчев. 

"Контактът с близките също е важен за сърцето - може да е чрез интернет или по телефона. Броят близки контакти удължават живота", сподели кардиологът. 

"Психиката влияе много на имунитета. Движението, сънят, здравословното хранене и слънцето подобряват и здравето на сърцето, и имунитета", заяви доц. д-р Сотир Марчев. 

"Здравословно хранене е да приемаме зеленчуци, пълнозърнест хляб, варива", допълни кардиологът. 

"Сърдечно болните ще боледуват от коронавирус малко по-дълго и тежко от здравите хора - около 14 дни. Трудното дишане е проблемът при коронавируса и сигнализацията за хоспитализация", разкри експертът. 

Кардиолог напомни: Всеки прекарва COVID-19 различно

"Две седмици след изписване от болница и излекуване от коронавирус, е добре да не извършваме тежки физически упражнения", завърши доц. д-р Сотир Марчев. 

Коментари

  1. 2020.11.25 | 22:12
    Напълно подкрепям тезата Ви.
  2. 2020.11.25 | 13:36
    Разкрил е нещо невиждано и нечувано до сега!!!Не мога да разбера,защо се дава трибуна за реклама вероятно,чрез медиите на известни и не до там известни лекари,да повтарят до втръсване известни неща с амплоа,че са направили световно откритие едва ли не,достойно за Нобелова награда!!!Стига с тези евтини реклами на гърба на Covid кризата!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет