30% от преминалите през COVID зоните в София са положителни

Над 3000 души прегледани за 8 работни дни в ковид-зоните на ДКЦ-ата. Това съобщи във Фейсбук зам.-кметът по направление “Финанси и здравеопазване" в столицата Дончо Барбалов

3034 столичани са били прегледани от 12 до 23 ноември в специализираните ковид-зони, разкрити в 11 диагностично-консултативни центъра в София. В тях всеки, който има грипоподобни симптоми може да си направи бърз антигенен тест за covid-19, кръвни изследвания и/или рентгенова снимка с направление от личния лекар, както и срещу заплащане.

Ето къде са COVID-кабинетите в столичните общински ДКЦ-а

Целта на специализираните зони е да се намали натискът към болниците и да се осигури медицинска помощ на граждани със симптоми за коронавирус.

От прегледаните до момента над 3000 софиянци, 2920 души са си направили антигенен тест, от които положителните проби са 895 или 30%.

Резултатите от изследванията се пращат на личните лекари на пациентите, за назначаване на лечение или насочване към болница.

Препоръчително е гражданите да си записват предварително час за преглед, за да не се налага да чакат пред ковид-зоните в поликлиниките. Записването става чрез онлайн платформата Myhealth.bg където са дадени графиците на специализираните кабинети. Освен от самия пациент, часът може да бъде записан и от личния лекар.

Столичани, които нямат възможност и достъп до онлайн платформата, могат да се обадят на телефона на съответното ДКЦ, откъдето ще им бъде резервиран час за преглед.

Над 3000 души прегледани за 8 работни дни в ковид-зоните на ДКЦ-ата 3034 столичани са били прегледани от 12 до 23...

Публикувахте от Dontcho Barbalov в Понеделник, 23 ноември 2020 г.

Коментари

  1. 2020.11.24 | 12:11
    Прави сте че мерките и маските са неудобство. Обаче като умрете ще ви бъде много по-неудобно.
    1. 2020.11.25 | 14:20
      Заслужават го
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет