Д-р Цветан Минчев за роботите Da Vinci: Ако аз съм пациент, ще предпочета операция с Da Vinci

Когато един лекар обича професията си, това си личи веднага. Това е и първото усещане, след срещата ни с доктор Цветан Минчев - началник на отделението по гръдна хирургия към Аджибадем Сити Клиник болница Токуда.

Специалист с над 30-годишен опит, доктор Минчев е единственият лекар у нас, който може да оперира в сферата на гръдната хирургия с робота Da Vinci.

Д-р Янчо Делчев: Роботизираната хирургия е висшият пилотаж в медицината

"Това е изключително иновативна технология, а увреждането на тъканите на пациента е наистина минимално", признава за работата с Da Vinci доктор Минчев. Той описва усещането да опрерираш с този робот като нещо наистина нестандартно, разказва за дългия обучителен процес и вярва, че скоро екипът му ще може също да оперира с Da Vinci.

На въпроса ако бяхте пациент, бихте ли предпочели Da Vinci доктор Минчев отговаря директно - "Да". Какво още ни сподели той и защо предния ден сънува операциите, преди да ги направи, вижте във видеото по-горе!
 

(в материала има продуктово позициониране)

Коментари

  1. 2020.11.23 | 17:50
    Защо никъде не пише :"платено съобщение"?
  2. 2020.11.23 | 16:02
    През 2015 г след 4, баипаса в св Екатерина и още две гръдни тои ми направи четвъртата операция за 50 дена,.Благодаря на него и екипа му бях на ръба тогава .Пожелавам му много здраве на него екипа му и семеиството,златни ръце има.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет