Пулмолог: Трябва регистър за ефективност на различните терапии срещу COVID-19

"Трябва да има регистър. Всеки човек, който е лекуван с плазма, да бъде регистриран. След това да се направи анализ каква е степента на полезност на това лечение. Към момента няма достатъчно информация." Това каза пулмулогът д-р Александър Симидчиев в "Беновска пита" по Канал 3. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15921

"Плазмата има голям ефект, когато още не са настъпили органни увреди. В момента всеки се хваща като за сламка за различни терапии и и лечения, но трябва да има научни доказателства." 

Той обясни, че хората умират, защото вирусът атакува белия дроб и е изключително трудно е да се управлява прцесът, а прилагането на медикамент трябва да е доказано от науката. 

Симидчиев подчерта, че протоколи има, но всеки пациент е индивидуален. Всеки трагичен случай поражда негативизъм към лекарите. Пулмулогът допълни, че вината за сегашната ситуация е в неспазването на мерките. "Ако се спазваха мерките, нямаше да има отделения, в които леглата са свършили. Претоварването на системата е факт." 

Александър Симидчиев подчерта, че малко хора са очаквали това, което се случи.  С най-прост оксиметър може да се предвиди индивидуално неблагоприятно развитие на болестта.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15921

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет