Трима души с COVID-19 са починали през денонощието в област Русе

  • 20 ноември 2020 12:06

  • 365
  • 0
Трима души с COVID-19 са починали през денонощието в област Русе
© Getty Images/Guliver (архив)

152 са новите случаи на COVID-19 в област Русе, като 144 от тях са поставени под домашна изолация, а останалите 8 са хоспитализирани. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 118. От останалите 34 случая 15 са в община Бяла, по 6 в Две могили и Иваново и 4 във Ветово. По един новозаразен има и в общините Борово, Сливо поле и Ценово.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 3760 души, а активните случаи към момента са 1873.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 85 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 1779.

За съжаление вчера още двама мъже и една жена с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците.

Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 108, от които 59 мъже и 49 жени на възраст между 27 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на седмо място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Благоевград, а след Русенско са областните София, Плевен и Габрово. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Смолян – 13.

181 са новите случаи на COVID-19 в област Русе

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини