Шефът на СЗО: Не се самоуспокоявайте от новините за COVID ваксините

  • 17 ноември 2020 07:51

  • 1351
  • 0
Шефът на СЗО: Не се самоуспокоявайте от новините за COVID ваксините
© Pixabay

Световната здравна организация (СЗО) предупреди да не се намалява бдителността в борбата с коронавируса заради положителните новини за възможни ваксини. Генералният директор Тедрос Гебрейесус заяви, че страните нямат оправдание за бездействие.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

„Не е време за самоуспокоение. Въпреки че продължаваме да получаваме обнадеждаващи новини за ваксините срещу Covid-19, оставаме предпазливо оптимистични относно възможността те да започнат да пристигат през следващите месеци. Изключително загрижени сме заради вълната нови случаи, която наблюдаваме в някои страни, особено в Европа и Америка, здравните работници и здравните системи се намират в точката на пречупване“, каза той.

Днес се очаква Европейската комисия да сключи договор с пета фармацевтична компания – „Кюървак“, която разработва ваксина срещу Covid-19, съобщи председателят на комисията Урсула фон дер Лайен.

152 починали и 942 излекувани от коронавирус за последното денонощие

Брюксел води преговори и с американската компания „Модерна“, която обяви вчера, че нейната експериментална ваксина е показала близо 95 на сто ефективност.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини