Търговците на едро с лекарства гарантират запълване на липсите на пазара

  • 16 ноември 2020 09:56

  • 340
  • 0
Търговците на едро с лекарства гарантират запълване на липсите на пазара
© Pixabay

Ние наблюдаваме наистина скок в търсенето на лекарства, това потвърди  Оля Василева, изпълнителен директор на Българска асоциация на търговците на едро с лекарства.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"Това драстично увеличение достига 3-4 пъти нивата в сравнение с типичната ни натовареност. Три-четири пъти в повече ни е натовареността като търговци на едро. Това са най-високите нива, които сме имали в България. Абсолютен факт е", коментира тя пред БНР.

Увери обаче, че е имало надлежни срещи с властите за взимане на необходимите мерки за осигуряването на антибиотици, антикоагуланти, кортикостероиди и хранителни добавки. Оля Василева каза, че с приоритет са лечебните заведения.

"Проведени са разговори с производители на медикаменти и „те гарантират, че ще се осигурят допълнителни количества“, посочи Оля Василева в предаването „Преди всички".

Недостиг на животоспасяващи инжекции за бременни заради COVID-19

Тя апелира отново да не се прекалява с употребата на антибиотици заради сериозната заплаха от антибиотична резистентност.

Относно предложението на Българския лекарски съюз за продажба на лекарства без рецепта в търговските вериги Василева посочи, че би било опасно за пациенти, които приемат повече лекарства. Фармацевтичната грижа е важна, изтъкна тя.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини