Лекари от раковата болница в София са притеснения заради COVID-19

  • 16 ноември 2020 08:54

  • 664
  • 2
Лекари от раковата болница в София са притеснения заради COVID-19
© Pixabay

Лекари от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) в столицата излязоха днес рано сутринта на протест заради решението да се обособи COVID отделение. Те се притесняват от смесваното на потока пациенти. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Директорът на онкоболницата д-р Стефан Константинов обаче успокои, че риск от разпространение на заразата няма. Той обясни, че реорганизацията ще е за онкоболни, които ще бъдат констатирани с положителен тест за коронавирусна инфекция. Така те ще могат да бъдат изолирани и да им се окаже навременна помощ.

Проф. Асен Балтов: Не искаме да потискаме свободите на хората, трябва проста дисциплина

Пред бТВ той каза, че лекарите влизат и излизат от друго място.

"Недопустимо е това нещо, няма условия. Няма държава националната онкологична болница с разкрито COVID звено. Диалог няма", заяви недоволен медик от болницата.

"Ние трябва да дадем своя дан в борбата с коронавируса", настоя обаче проф. Константинов.

Ако дойдат повече хора, ние сме лекари и ще ги лекуваме. Онкоболните са рискова група и също се разболяват, а ние трябва да им осигурим лечение. Шокиращо е едни хора да се запишат като доброволци и да видиш пост във Фейсбук колко страшно е тук. Това е раздухване на работата, коментира д-р Константинов.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
664 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Димитрова

2020.11.16 | 09:41

2
Онкоболните (със сринат имунитет вследствие заболяването си) къде да отидат,а? Това е безобразие! Мотивите на тези "колеги" са неоснователни! Слушах ги по БНР и не повярвах на ушите си. Категорично мога да кажа, че те толкова се грижат и да самите онкоболни! "Притеснени" били за тях !! Жалко, много жалко!!
Гражданин

2020.11.16 | 09:17

1
Да помогнат на онкоболните по-бързо да измрат!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини