Пациенти с трансплантации отидоха "на преглед" при здравния министър

  • 13 ноември 2020 13:16

  • 621
  • 0
© Pixabay

Притеснението за живота им оттук нататък извади пациенти на студа пред Министерството на здравеопазването. На символичен преглед при министър проф. д-р Костадин Ангелов отидоха хората, претърпели някакъв вид трансплантация. Поводът за недоволството им е неяснотата около лечението им след превръщането на диспансера за трансплантации на "Александровска болница" в COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Не срещу решението диспансерът да стане място за лечение на хора с коронавирус протестират трансплантираните, а срещу това, че никой не им е обяснил как ще се случат нещата сега, кой ще се грижи за тях. Притесненията се засилват и заради това, че екипът на диспансера подаде колективна оставка, макар че не се очаква ръкодоството на "Александровска болница да я приеме".

"В момента са ни дали две стаи с 8 легла. 650 трансплантирани на 8 легла, а къде ще ни преглежда диспансерът и редът и начинът, по който това ще става, не е ясен“, коментира пред БНР Георги Пеев, който е с трансплантирани сърце и бъбрек.

Вчера имаше брифинг, на който директорът на "Александровска болница" и доц. Ангел Кунчев дадоха разяснения относно реорганизацията. Пациентите обаче не бяха успокоени.

Заради реорганизацията във връзка с COVID-19 пациенти с трансплантации излизат на протест

"На този брифинг бяха казани няколко големи неистини, да не кажа лъжи. Първата такава лъжа е, че пациентите ще бъдат лекувани по абсолютно същия начин от хора, които досега не са лекували бъбречно трансплантирани пациенти. Това всяко едно медицинско лице знае, че няма как да се случи", коментира още Пеев.

Български Пациентски Форум определиха ситуацията като срам за българското здравеопазване.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
621 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини