Кога може да има електронно направление за PCR?

  • 13 ноември 2020 09:02

  • 1089
  • 1
Кога може да има електронно направление за PCR?
© Pixabay

Софуерната платформа за издаване на електронни направления вече е готова и след формалното й влизане в Националния рамков договор личните лекари ще могат чрез нея да изпращат на PCR. Това потвърдиха от Информационно обслужване за Бтв.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Ключовото е, че програмата, с която джипито управлява практиката си, ще качва в Националната здравна информационна система всеки медицински документ, издаден на пациента, като ще генерира уникален идентификационен номер за него. Така ще е достатъчно насоченият за изследване пациент просто да иде до лабораторията и да покаже на специалистите там номера. По този номер излиза и направлението.

Проф. Константинов се засегна от критиките на лекарите: Аз казвам ли им как да си вършат работата?

Към днешна дата около половината джипита работят с програми, чиито разработчици са интегрирали новата фунционалното, а Информационно обслужване продължава да работи и с останалите софтуерни фирми, за да могат всички лични лекари да издават електронни медицински документи.

„Ние сме готови с абсолютно реална работеща система“, увери изп. Директор на компанията Ивайло Филипов.

Кадър: бТВ

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1089 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
боковид до 2020

2020.11.13 | 10:22

1
като мине зорът и вече няма значение работи ли или не - така хем ще се усвоят парите от нашите хора, хем никой нема да се оплаква.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини