Управител на частна болница: Отстъпвам я безвъзмездно за лечение на COVID-19

  • 09 ноември 2020 08:29

  • 2782
  • 1
Управител на частна болница: Отстъпвам я безвъзмездно за лечение на COVID-19
© Pexels

Трябва да се направят големи болници, да се направят COVID-центрове, за да може да се лекуват пациентите на ниво. Много е важно да нямаме преливане на здрави към болни пациенти. Това заяви в сутрешния блок на БНТ д-р Христо Мазнейков, управител на частна болница МБАЛ "Света София". 

Позицията му във "Фейсбук" предизвика много реакции. В нея той изразява мнение как да бъде организирана здравната система в ситуацията на пандемия.

Местата за COVID-болни свършиха, кабинетът мобилизира АГ-болници, санаториуми и онкологии

Д-р Мазнейков разказа, че още в началото на годината е получил информация от английското министерство на здравеопазването за грешките, които са допуснали там, и още тогава е изпратил тази информация на здравния министър и на останалите институции.

"В събота пред нашата болница имаше десет линейки - хора плачещи, колеги, които се молеха, естествено, че на мен не ми издържа нервната система - започнах да плача, защото не мога да помогна на тези хора. Аз по принцип го бях решил да им предложим, да им дадем - ето нашата болница новата е 400 легла, нека да я вземат, но трябва да се оборудва", коментира докторът.

Според него трябва да се командироват хора в големи болници.

"Нищо не искам, отстъпвам им безвъзмездно болницата, стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския" категоричен беше доктор Мазнейков.

В този толкова тежък ден , съм изпълнен с омерзение към всички които хулеха , пишеха и допринасяха за разрухата на...

Публикувахте от христо мазнейков в Петък, 6 ноември 2020 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
д-р Тотев

2020.11.09 | 10:10

1
Шефе, обясни на нас простосмъртните доктори, как събра парите за частния си замък, чии интереси представляваш, кой дърпа конците на теб и жена ти.

Добави коментар

Водещи новини