Лекар от Провадия бе повален от COVID-19, бори се за живота си

  • 09 ноември 2020 07:09

  • 2049
  • 0
Лекар от Провадия бе повален от COVID-19, бори се за живота си
© Pixabay

Директорът на болницата в Провадия д-р Светослав Неделчев също се нуждае от спешно от преливането на кръвна плазма. Той бе покосен от коронавируса и се намира в реанимацията на Университетската болница във Варна. Призъвът за д-р Неделчев се разпространява във фейсбук. Като негови колеги изразиха надежда, че хората ще помогнат.

Стоян Калоянов отбелязва: 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Тежко протичащ Ковид с възможен тежък изход! Трудно ми е да пиша, но трябва да го направя... Токущо говорих със семейството му! Доктор Неделчев се нуждае от кръвна плазма с антитела от преболедувал. Кръвна група AB + !!!

675 са новозаразените с COVID-19 у нас

И добавя:

"Представете си за каква безизходица става въпрос, щом човек като него, обичан, уважаван, ерудиран, с позиции, бивш депутат и настоящ директор, не може да си осигури адекватно лечение! Здравната ни система е пред колапс! Ние докторите сме на гилотината! Пазете се! Бог да ни пази..."

Според Националната информационна система у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 2981 лица-медицински служители. 80 са новите случаи, регистрирани към 8 ноември.

26 от тях са установени при лекари, 25 - при медицински сестри, 10 - при санитари, 1 - при фелдшер и 18 - при друг медицински персонал.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини