Здравният министър с подробности за пунктовете за тестване за коронавирус пред болниците

  • 06 ноември 2020 14:10

  • 3849
  • 5
© Булфото

Пунктове за антигенни тестове извън лечебните заведения вече функционират в София пред "Пирогов", пред Александровска болница и пред болница "Света Екатерина". Това каза на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г.. Пред големите болници в столицата и в страната тече процес по поставяне на такива пунктове.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31527

В тези помещения гражданите ще имат възможност да си извършват антигенни тестове, когато имат симптоми и притеснения за здравето си, най-вече температура, кашлица, затруднено дишане, липса на обонянение, тежест в гърдите, добави той.

Препоръчвам на гражданите да не си правят тестове, когато нямат никакви симптоми, заяви здравният министър.

Тестовете ще бъдат безплатни за гражданите, уточни проф. Ангелов.

Д-р Брънзалов: Да се правят антигенни тествове, за да се обхванат повече хора

В София към момента има достатъчно болнични легла, като за лечение на коронавирусната инфекция са разкрити около 3000, каза проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. и допълни, че има и достатъчно дихателни апарати.

В отговор на въпрос той уточни, че в момента д-р Данчо Пенчев е зам.-директор на РЗИ-София.

Всички, заявени в регионалните здравни инспекции, количества за медикамента ремдесивир са задоволени, каза здравният министър по повод твърдения, че лекарството липсва в пловдивски болници. Министър Ангелов е разпоредил дружеството "БулБио" да работи на денонощен режим, а дирекцията "Лекарстевна политика" в МЗ осъществява координацията. Процесът е контролиран, увери той.

Доц. Кунчев разкри кой ще поеме РЗИ-София и кога карантинираните ще бъдат уведомявани електронно

 

 

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3849 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Артист

2020.11.06 | 17:20

5
В Перник вече дадоха име на този фургон- Ковидарник. Честито!
вилибеца

2020.11.06 | 16:30

3
Няма никаква полза от мерките,това се разнася по въздуха и ходи там,където го наръсят. Целите са Европа и Северна Америка. Нещо не си пада много-много по жълтурковците. Насочете натам конспиративните си теории,а не към разни там корпорации,ваксини и др. бля-бля

2020.11.06 | 17:01

4
Tъпото ръси простотии. Грип е имало има и ще има. Съд за всяване на МАСОВ СТРАХ. Вече осъдиха всички нас да платим около 20 милиона лева за безконтролните кланета на свине миналата година. Не го пишат по вестниците, но се водят десетки дела за по милиони всяко. Отново имаше заплаха от чума и отново действаха по будьоновски. БАБХ взеха тлъстите комисонни от вън, а днес ние отново плащаме безумните им незаконни действия.
боковид до 2020

2020.11.06 | 15:08

1
Сбиртокът на свинчугата от Банкя обърна здравепогазването на цирк.

2020.11.06 | 16:03

2
Kyde sa chuvalite za trupove?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини