Проф. д-р Богов: В София има достатъчно лечебни заведения, но не всички са се отзовали да разкрият допълнителни легла

  • 02 ноември 2020 17:56

  • 7810
  • 1
Проф. д-р Богов: В София има достатъчно лечебни заведения, но не всички са се отзовали да разкрият допълнителни легла
© Кадър: БТВ

Пациентите са уплашени от пандемията. Има паника заради това, което се случва около нас. Всекидневно биваме заливани от всякакви данни за COVID-19. Това заяви директорът на Александровска болница проф. д-р Борис Богов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33001

"В София има достатъчен брой лечебни заведения, но не всички са се отзовали на апела на здравния министър. Те трябва да го направят. Допреди 10 дни болниците, разкрили допълнителни легла в София бяха 13", призна той.

По повод нареждането на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред всяко лечебно заведение да има диагностичен център за COVID-19 пред всяка болница, проф. Богов заяви, че пред Александровска болница има такъв пункт. "В лечебното заведение в момента има 15 интензивни пациенти, 3 са интубирани, останалите са по-леки случаи, но трябва да се наблюдават в болница. В Александровска болница има протокол за лечение на COVID-19. Кортикостероиди се дават, когато се налага", разясни директорът на лечебното заведение.

Проф. Ангелов се закани: Всеки, който не спазва заповедите ми, ще усети цялата сила на закона

Проф. Борис Богов коментира и преустановяването на плановите операции. „Нямаме пациент, който да е имал нужда и да е бил върнат. Пациенти, които не могат да чакат за операция, биват хоспитализирани“.

В тази връзка той призова хронично болните пациенти да не чакат, а да потърсят медицинска помощ. Имаме 8 доброволци, които са се записали, съобщи той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
7810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sees se

2020.11.02 | 19:44

1
pishe se do predi

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини