Расте броят на заразените с COVID-19 в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Медовина

Расте броят на заразените с коронавирус в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Медовина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15707

Положителни от днес има сред потребителите и персонала. Новите случаи на COVID-19 , регистрирани в област Търговище през последното денонощие са 54, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Нови 37 случая на коронавирус са установени в Дома в шуменското село Лозево

Заразени има и в петте общини на областта. В община Търговище инфектирани са 18 души, в община Попово - 16, община Омуртаг - 10, община Опака - 9 и в община Антоново - един. Общият брой на диагностицираните с коронавирус към 29 октомври достигна 950 човека.

От новорегистрираните заразени 11 души са хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 43-ма са насочени за спазване на домашна карантина и лечение.

Общо 13 от регистрираните случаи в община Попово са установени в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Медовина. Сред тях са осем души от персонала на социалното заведение и петима от потребителите му.

Съгласно препоръките на здравното министерство, всички са изолирани в самостоятелни стаи, без да се допуска взаимодействие със здрави потребители и обслужващ персонал.

В област Търговище са регистрирани два нови смъртни случая. В болнични заведения са починали жена на 50 г. от Попово и мъж на 62 г. от Търговище, чийто резултат от PCR-тест се е позитивирал след смъртта му.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15707

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет