Учител от Баните е сред новите жертви на COVID-19 в Смолянско

  • 29 октомври 2020 10:54

  • 1258
  • 1
Учител от Баните е сред новите жертви на COVID-19 в Смолянско
© Pixabay

Двадесет и пет са новите обявени случаи на COVID-19 в област Смолян през последното денонощие – 14 жени и 11 мъже на възраст от 32 до 81г. Те са от общините: Смолян – 10; Златоград -5; Мадан, Рудозем, Девин и Неделино – по 2; Чепеларе и Баните – по 1. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция – Смолян.

14 лица са хоспитализирани – 11 в областната болница в Смолян, двама в МБАЛ-Мадан и един в МБАЛ-Девин. Останалите са на домашно лечение със симптоми на респираторна инфекция, изолирани за 14 дни.

Сред новозаразените са три медицински сестри - от социално заведение в община Мадан, от средно училище в община Смолян и областната болница. Заразен е и възпитател от социален център в община Смолян.

От новоустановените случаи има и помощен персонал от детска градина в община Смолян и двама преподаватели от основно училище в община Баните и средно училище в община Девин. В заведенията не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните им лица.

Обичана учителка от Търговище почина от COVID-19, класът ѝ отказа да учи присъствено

Жена на 70 г. от община Златоград и новоустановеният учител на 63 г. от община Баните са починали в областната болница. Изказваме съболезнования на близките.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1258 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЗАЩО

2020.10.29 | 11:50

1
Ще има още. Да благодаримна министерството на образованието. Става все по ефективно. Как нямат самочувствие да кажат истината: Учениците да са в училище за да не пречат на родителите да работят, Но те не стъпват в училищата-разбира се. Те броят болните и жертвите. Благодарим ВИ!

Добави коментар

Водещи новини