Лекар от Инфекциозна болница в София: Достигнахме предела на възможностите си

"Проблемът с леглата започва да става осезаем. Болницата ни е на предела на възможностите да приема пациенти".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16018

Това каза в интервю за БНР д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница в София. Той уточни, че в здравното заведение има единични свободни легла, които са освободени от пациенти, които ежедневно се изписват, но много бързо се запълват - дори в рамките на едно дежурство. По думите на д-р Вълков със заповед на министъра на здравеопазването може да се увеличи легловата база, но кадровият проблем е факт в цялата страна. "Доброволците са решение на проблема, макар и отчасти, защото умората в екипите е огромна. Проблемът с медицинските сестри е по-голям, отколкото с лекарите. Сестрите са на предела на възможностите си", добави той.

Д-р Трифон Вълков пред novini.bg: За борба срещу Ковид 19 имаме всичко. Освен достатъчно медицински кадри

Д-р Трифонов посъветва пациентите със симптоми да се свържат с личните си лекари и да се правят тестове само на тези, които имат разгърната клиника. "При положителен резултат и развити някакви симптоми да потърси медицинска помощ, независимо от стадия на заболяването".

Според д-р Трифон Вълков предприетите противоепидемични мерки са достатъчни, ако се спазват стриктно. "Не виждам в обществото притеснение от нарастването на случите на заразени с коронавируса. Неизпълнението на мерките е проблем", подчерта той.

Лекар: Всички мерки, които се предприемат са с цел да се покаже, че нещо се прави

Опитът в диагностиката и лечението на коронавирусната инфекция медикът определи като вероятна причина за успокоението сред обществото и подценяването на сериозността на заболяването. Д-р Трифонов припомни, че в Инфекциозна болница е базиран и Координационният център за разпределение на пациенти с Covid и сподели, че поради това там могат да се видят пациенти във всеки стадии на болестта и с различно протичане на заболяването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16018

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.28 | 14:17
  "Новите" положителни случаи не са нови, просто сега са открити. Ако процента на откритите случаи е 25% от всички тествани, то тогава на 7 милиона души население, в същия този момент, в България около 1.75 милиона души са заразени или носители на вируса, тъй като това са 25% от всички 7 милиона. Дори и тази сметка да не претендира за точност е много по адекватна от 2500 "нови" случая за денонощие...
  1. 2020.10.28 | 15:44
   Lele. Intelektualec.
  2. 2020.10.28 | 14:54
   Сметката не е вярна - тестват се само хора, които има защо да се тестват. Например имат симптоми, или са имали контакт с положителен преди 4-5 дена, или имат паник атаки, че са болни и т.н. Тези които се тестват не са случайна извадка.
  3. 2020.10.28 | 14:22
   Аз не съм никакъв българин, а еничар от гейберастката партия, който лъже за пари, извинете ме, но не мога друго, а имам да плащам издръжки.
 2. 2020.10.28 | 14:46
  Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ===>>>Careerclub9.com
 3. 2020.10.28 | 14:07
  Да благодарим на министрите на здрравеопазването и образованието Те " Нямат никакви тревоги!" Беше съвсем скоро.
 4. 2020.10.28 | 13:55
  бойко бойко засрами се
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет